Temiz havuz sertifikaları dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Temiz havuz sertifikaları dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 10:36

Temiz havuz sertifikaları dağıtıldı

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Temiz Havuz Sertifikası almaya hak kazanan işletmeler belgelerini aldı.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kemer merkezdeki Grand Haber Otel'de bu yıl 5'incisi düzenlenen Temiz Havuz Sertifikası etkinliğinde, 1152 işletmeden 755'sine belgeleri Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları tarafından dağıtıldı.

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, "İlçemizde yüzlerce turistik tesis var. Bu tesislerin yaklaşık 70'i 5 yıldızlı oteller ve tatil köylerinden oluşuyor. Hem ilçemizin, hem bölgemizin hatta ülkemizin lokomotif sektörü turizm. Böyle olunca bazı hassasiyetleri daha ön planda tutmak gerekiyor. Tabi turistik tesislerde hizmet anlayışını hijyen ve temizlikle desteklemediğimiz müddetçe turizmde başarılı olmamız mümkün gözükmüyor. Şimdi artık sadece seyahat acenteleriyle değil, bildiğiniz gibi gelen turistler otel tercihlerini yaparken, daha önce otellerde konaklama yapanların yazdıkları yorumları da okuyor. Hangi tesisin daha temiz ve hijyenik, hangi tesisin yeterli hizmet sunmadığını temiz olmadığını net görüyor ve tercihlerini de bu yönde kullanıyorlar" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir, Antalya'da 1152 işletmede kayıtlı 4221 havuz olduğunu belirterek, 2016 yılında 1478 denetim yapılarak, yüzme havuzlarından 22 bin 499 numune alınarak analiz yapıldığını anlattı. Bu denetlemeler sonucunda da 755 işletmenin Temiz Havuz Sertifikası almayı hak ettiğini vurgulayan Özdemir, "Antalya'nın denizi kadar havuzu var. Turizm açısından çok önemli. Antalya'nın mavi bayrakları dünya birincisi. Dünyada en fazla mavi bayrağa sahip şehiriz. Cennet gibi koylarımız var ama unutmamamız gereken şey var turizmin can damarları da havuzlar. Neden havuzlardır? Çünkü çocuklar havuzları çok seviyor. Çok güvenli, korunaklı ve belki de çok daha eğlenceli. Bu havuzların bir standartta olmasını istiyoruz. Öncelikle hastalıklar olmasın, güvenlik olsun ve aileler huzur içerisinde, tatilleri zehir olmadan büyük bir keyif içerisinde evlerine dönsünler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!