Temiz gelir

Güncelleme Tarihi:

Temiz gelir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 11:58

Son yıllarda alışveriş merkezleriyle markalaşma sürecine giren oto yıkama şirketleri, yeni bayiliklerle hem Türkiye’de büyüyor hem yurtdışında. Birçok yabancı markanın da girdiği Türkiye’de, markalı bir oto yıkama dükkanı açmanın maliyeti ortalama 150 bin lirayı buluyor. Bu yatırım yaklaşık 36 ayda geri dönüyor.

Haberin Devamı

YABANCI markaların Türkiye pazarına girmesiyle hızlı bir büyüme yakalayan oto yıkama sektörü, 1.2 milyar liralık ciroya ulaştı. Buna bir de ‘boya parlatma, detaylı iç temizlik ve motor temizliği ve ürün satışları’ da eklenince sektörün cirosu 3 milyar liraya yaklaşıyor. Oto yıkama sektöründeki bu rakamlar birçok yatırımcının da iştahını kabartıyor. Özellikle yeni açılan alışveriş ve iş merkezlerini hedefleyen sektör, bayilerle büyüyor. Sektör temsilcileri, anahtar teslim markalı bir oto yıkama dükkanının maliyetinin 150 bin lirayı bulduğunu belirterek, “Bu yatırım yaklaşık 36 ayda geri dönüyor” diyor.

Markaların talepleri
- Yeni açılacak bir oto yıkama dükkanının en az 300 metrekare kapalı alanı olması gerekiyor.
- Eğitimler ve kurulum paketleri şirketler tarafından karşılanıyor.
- Franchise giriş bedelleri 25 bin doları bulabiliyor.
- Sürekli franchise ödemesi ve reklam katkı payları da talep edilebiliyor.

ACABA NERESİ TUTAR?
- Hedef lokasyonların başında alışveriş merkezleri geliyor.
- İş ve yaşam merkezleri ile büyük oteller de markaların hedefinde.
- Ana cadde üzerindeki stratejik bir oto yıkama dükkanı yatırımını daha hızı geri döndürebiliyor.
- Toplu konut projelerinin bulunduğu alanlar da önemli.

NE ZAMAN PARA KAZANIRIM?
- Bugün markalı bir oto yıkama dükkanı için ortalama 150 bin lira yatırım gerekiyor.
- AVM içerisindeki bir dükkan yatırımını 24 ayda geri döndürebiliyor.
- Ancak sektör temsilcileri bunun ortalama 36 ayda geri döneceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

2016’da 10 bayilik verecek
AUTOZEN firması ortaklarından Mürsel Keleş, “2016 sonuna kadar 10 bayilik vereceğiz. Franchise giriş bedellerimiz seçilen kurulum paketine göre değişiyor. Bu kurulum paketleri 70 bin TL ile 150 bin TL arasında değişmekte” diyor.

Eğitim, finans ve pazarlama desteği
AMERİKA merkezli Ziebart da son dönemlerde atılım içerisinde. Marka bu yıl 30 franchise vermeyi planlıyor. Bugün 10 bin dolardan başlayan frachise giriş bedelleri 25 bin dolara kadar çıkabiliyor. Şirket, eğitimden yer seçimine, mal temininden pazarlamaya kadar birçok alanda destek veriyor.

Haberin Devamı

Adreste araç yıkama hizmeti
TEKONOLOJİ yatırımları ile öne çıkan Globowax markası, yıl sonuna kadar 150 franchise verecek. Çevreci araç temizliği konsepti, susuz araç yıkama teknolojileri ve adreste araç temizliği hizmeti veren şirketin franchise giriş bedeli 10 bin liradan başlıyor. Şirket aylık 50 Euro reklam katkı payı talep ediyor. Globowax, girişimci ruha sahip yatırımcılar arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!