Temayülde kızdıran soru

Güncelleme Tarihi:

Temayülde kızdıran soru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2018 17:34

Temayülde kızdıran soru

Haberin Devamı

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci'nin 2 ay önce istifa etmesinin ardından, yeni ilçe başkanı için AK Parti İl Başkanlığı'nda temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamasında bir delegenin, "Buradaki görüşlerimiz ciddiye alınacak mı" sorusuyla tansiyon yükseldi.

Manisa'da Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, geçen 23 Kasım'da istifa etti. İkinci'nin istifasının ardından 2 ay boş kalan ilçe başkanlığına getirilecek isim için temayül yoklaması yapıldı. AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda yapılan temayül yoklamasında, 181 delege oy kullandı. AK Parti eski Milletvekili Ali Aşlık koordinatörlük yaptı. Temayül yoklamasında Fatih Katıöz, Hamza Durmuş, Mehmet Kudret Gürkan, Murat Kışlalı, Mustafa Özcan, Osman Sönmez, Selman Alkış isimleri yarıştı. Koordinatör Ali Aşlık, mahalle başkanları, kadın kolları, gençlik kollarının oy kullanacağını belirterek, en az 3 isim yazılmasını istedi. Adaylar arasında bulunmayan kişilerin isimlerinin de yazılabileceğini dile getiren Aşlık, AK Parti'yi en iyi temsil edebilecek ismin belirleneceğini ifade etti. Aşlık, "Kimin güçlü olduğuna bakmadan isim yazın. Elinizi vicdanınıza götürün. Hiçkimsenin etkisinde kalmayın" dedi.

Aşlık'ın konuşmasının ardından delegelerden birinin "Bizim yapacağımız temayül yoklaması ciddiye alınacak mı, alınmayacak mı? Bu zamana kadar alınmadı?" sözleri üzerine tansiyon yükseldi. Koordinatör Ali Aşlık, ses tonunu yükselterek, "Ciddiye alınıp, alınmayacak demek, bana hakaret etmek demek. Ben burada hakaret ettirmem. Ben ne söylüyorum, sen ne söylüyorsun" diyerek çıkıştı.

Konuşmaların ardından temayül yoklaması başlatıldı. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, temayül yoklamasında öne çıkan kişilerin, Manisa'ın AK Parti milletvekilleriyle değerlendirileceğini, ardından da 3 ya da 4 kişinin mülakata çağrılarak, salı günü yeni başkanın belirleneceğini ifade etti.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!