Telsizciler lisans sınavına girdi

Güncelleme Tarihi:

Telsizciler lisans sınavına girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 10:07

 Telsizciler lisans sınavına girdi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - KIYI Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce Antalya'da gerçekleştirilen 'Amatör Telsizcilik Sınavı'na, 83 aday girdi.

Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki sınavının komisyon üyeleri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü görevlilerinden oluştu. Amatör telsizciliğe gönül vermiş 83 adayın katıldığı sınavda, telsiz yönetmeliği, işletme ve teknik konularında sorular yer aldı. En az 60 soruya doğru yanıt verenler, sınavı kazanmış olacak.

'Acil Afet Haberleşme İstasyonu'nu çalıştıran Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'nin de destek verdiği sınavda başarılı olanlar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce verilecek amatör telsizcilik lisansına sahip olacak. Telsizciler, lisanslarıyla amatör frekanslarda çalışan el ve kısa dalga telsizlerle ulusal-uluslararası haberleşme yapabilecek.

Sınav komisyonu üyeleri, amatör telsizcilik lisansı alabilmek için 101 adayın Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne başvurduğunu ancak bunlardan 83'ünün sınava girdiğini kaydetti. Sınavı kazanan adaylar, telsiz lisanslarını 15 gün içinde alacak. Sınav sonuçları, nümüzdeki günlerde açıklanacak.

ACİL DURUM HABERLEŞMESİ

Amatör telsizcileri bir çatı altında toplayan Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC), doğal afet, savaş ve olağanüstü hal durumunda Başbakanlık Kriz Merkezi, illerde de kriz masalarında görev yapıyor. Telsizciler, 'Mobil Acil Afet Haberleşme İstasyonu' oluşturarak hayati önem taşıyan telsiz haberleşmesini sağlıyor. Telsiz sistemleriyle dünyanın en ücra köşesine kadar ulaşabilen TRAC üyeleri, sivil savunma, arama-kurtarma birimlerinin de haberleşme kanadını oluşturuyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!