Telia-Facebook anlaşmasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Telia-Facebook anlaşmasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 11:28

İsveç’in önde gelen 20’den fazla yayın kuruluşu, yayınladıkları ortak bildiri ile devlet kuruluşu olan mobil telefon operatörü Telia’nın Facebook ile yaptığı anlaşmaya karşı çıkarak, durdurulmasını talep ettiler. Telia Facebook ile yaptığı anlaşma uyarınca internette sosyal medyayı kullanan abonelerinden ücret almayacağını açıkladığı bir kampanya başlatmıştı.

Haberin Devamı

İsveçli 27 yayın kuruluşu temsilcisi Telia’nın kampanyasının webde rekabeti olumsuz etkileyeceğini ve İsveç’te basın özgürlüğünü tehdit ettiğini belirterek “Bunun karayolunda tercihli otobüs şeridini sadece BMW araçlarının kullanımına açmak gibi bir şey” olarak örneklediler.

Yayın kuruluşları bildiride anlaşmaya ‘‘Bu, webde tarafsızlığa yapılan doğrudan bir saldırıdır. Bu webin içeriğinin yönlendirilmesinde telekom şirketlerinin sınırları nereye kadar çekebileceğinin test edilmesidir. Düşünün ki BMW Karayolları ile bir anlaşma yapmış olsun ve tercihli otobüs şeridini sadece BMW araçları kullanabilsin yada trafik vergisinden muaf olsun’’ diyerek karşı çıktılar.

Telia ise yapılan anlaşmanın kullanıcıların web trafiğini yönlendirmediği yada kısıtlamadığını Avrupa Birliğinin ‘’internet trafiğinin herkes için eşit’’ olacağı direktifi ile uyumlu olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Telia yaptığı anlaşma ile abonelerine Facebook, Messenger, TwitterInstagram ve Whatsapp’ta ücretsiz gezinti imkanı sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!