Televole estetikleri

Güncelleme Tarihi:

Televole estetikleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2006 12:42

Petek Dinçöz’ün burnunu, Ebru Gündeş’in kaşlarını ekrana taşıyan televoleler estetik operasyonlarını artırdı.

TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cemal Aygıt, televizyonlarda televole tarzı programların, estetik operasyonlarını artırdığını söyledi.

Son yıllarda estetik ameliyatlarla gözle görülür bir artış olduğunu ve medyanın bunda büyük bir payı olduğunu belirten, Prof. Dr Cemal Aygıt, televizyon reklamları, diziler ve televole türü mağazin programlarının, güzel kadının nasıl olması gerektiğini belirlediğini söyledi. Prof. Dr. Aygıt, “Bu kriterlere uymayan kadınların kendilerine olan özgüvenleri azalmaya başladı. Ünlülerin de estetik ameliyat yaptırdığını gören kadınlar böylelikle bunun doğal bir süreç olduğunu kabul ederek estetikçilerin kapılarını çalmaya başladılar” dedi.

Kadınların daha çok burun, göğüs, karın germe ve yağ aldırma gibi estetik operasyon yaptırdıklarını belirten Prof. Dr. Cemal Aygıt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hastaneye başvuran kadınlhar beğendikleri ünlülerin fotoğrafını getirerek onlara benzemek istediklerini söylüyor. Özellikle hastalar Petek Dinçöz’ün burnunu, Ebru Gündeş’in kaşlarını, Laetitia Casta’nın yüzü ve göğüslerini, Liz Taylor’un dudak ve elmacık kemikleri ile Jenifer Lopez’in kalçalarını örnek alıyorlar. Hastaların estetik sonrası özgüvenleri artarken, kendilerini daha mutlu hissediyorlar. İnsanların evlerinden ve arabalarından sıkılmaları gibi kendi bedenlerinden de sıkılmaları doğal. Böylelikle beğenmediği özellikleri değiştirerek hayata daha sıkı bağlanıyorlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!