Televizyon görmeden televizyoncu oldum

Güncelleme Tarihi:

Televizyon görmeden televizyoncu oldum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 15:10

Ali Kırca, son kitabı “Öteki Bahçe” yi Okyanus Koleji’nde düzenlenen imza gününde öğrencilerle buluşturdu.

Haberin Devamı

Bugüne kadar yazdığı 13 kitaptan sonra ilk kez bir roman yazdığını belirten Kırca, bu kitabın bir empati romanı olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Her birimiz bir başkası için başka bahçeyiz, ötekiyiz. Yanı başımızdaki arkadaşımızı anlama romanıdır ‘Öteki Bahçe’...

Televizyonculuğa geçiş süreci ve sonrasında yaşadıklarını öğrencilerle paylaşan Kırca; “denizi görmeden denizci oldum, evimizde televizyon bile yoktu, TRT’nin sınavını öğrendim, başvurdum ve televizyon dahi görmeden televizyoncu oldum” dedi.
Öğrencilik hayatının bir hayli çalkantılı olduğunu ifade eden Kırca, hayatının tamamen tesadüflerle dolu olduğunu söyledi. 70’li yıllarda çok az insanın evinde televizyon olduğunu, siyah-beyaz televizyonlarda haftanın 3 günü sadece 3 saat yayın yapıldığını ifade eden Kırca; “o zamanlar ‘telesafirlik’ diye bir kavram vardı, televizyonu olan bir tanıdığımızın evinde şans eseri bulundum ve televizyona 'eleman alınacaktır' yazısını gördüm. İşsizdim, hem denizcilik hem de hukuk fakültesinden ayrılmıştım. Sonra tıp fakültesinde devam ettim ve onu da bırakıp ertesi gün sınava girdim, kazandım ve televizyoncu oldum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Televizyon görmeden televizyoncu oldum

Kaddafi ile röportaj yapamadım…

Kırca ,meslek hayatında hiç unutamadığı bir anısını paylaştı: En ilginç ve şanlı röportajım iki kelime ile gerçekleşti. Libya’ya gittik. Libya savaş altındaydı. Kaddafi ile röportaj yapacaktım. Ancak Kaddafi röportaj talebimi redetti. Biz de ekip olarak Türkiye’ye dönme kararı aldık. Otelde bavullarımızı hazırladık, tam döneceğiz, lobideyken bir anons duyduk. Filistin lideri Habbaş’ın israil tarafından kaçırıldığı anons ediliyordu. Biraz düşününce lobide gördüğümü hatırladım ve hemen Habbaş’ın yardımcısı ile konuştum. ‘Habbaş’la bir röportaj yapabilir miyim’ dedim. Yardımcısı ‘röportaj vermiyo’ dedi. Bende ‘röportaj değil sadece Türkiye için bir kaç cümle söyleyebilir mi’ dedim. Bir sorayım dede ve ben çok heyecanladım. Çünkü tüm dünyada israil tarafından kaçırıldığı söylenen Habbaş, kaçırılmamıs yukardaydı. Habbaş’ın yardımcısını zorladım ve Habbaş’ın yanına çıktı. Hemen kamerayı kayıt altına aldık. Sadece ‘nasılsın?’ ve ‘Teşekkür ederim’ dedim. Kayıtlar elimizdeydi ve Habbaş kaçırılmamıştı. Bunu hemen TRT’ye gönderdik ve TRT tüm dünyaya duyurdu. Sonra İsrail'in yanlış bir adamı kaçırdıgı ortaya çıktı ve o yıl bir çok ödülün sahibi olduk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!