Telekritik

Selim AKÇİN
Haberin Devamı

Resim sevinci

Ali Kırca, medyanın Hakan Şükür'ün peşinde koştuğu bir zamanda, ters köşe yaparak Galatasaray Başkanı Farük Süren'i konuk etti. İyi de etti. Çünkü Hakan'ın aynı gün yaptığı ağlamaklı basın toplasından hiçbir şey anlamamıştık. Başkan, kulübün kazanacağı on iki milyon dolardan Hakan'ın dört buçuk yılda alacağı dokuz milyon dolara, Rumenler'in sorunlarından yeni transferlere kadar merak edilen sorulara yanıt verdi. Biz de böylece hemen hemen kesinleşen Juventus transferleriyle ilgili son gelişmeleri öğrenmiş olduk. Süren'i düşünüp ekrana çıkmaya ikna edenlere, futbolseverler adına teşekkür.

Nasıl yetişiyorlar şaşıyorum. Mesela Mehmet Ali Erbil. Dizi çekimi, stand-up gösterileri, hafta içi her gün canlı yayınlanmaya başlayan Çarkıfelek ve bir de başlarından eksik olmayan Televole muhabirleri. Biz bir işi doğru dürüst götüremezken onlar üç-dört iş birden yapıyor. Ve yaptıkları tüm işlerin de alıcısı, reytingi var. Üstüne üstlük iyi de para kazanıyorlar. Ama ben yine de nasıl olup da yetişiyorlar sorusunun yanıtını bulmuş değilim. Bulursam belki benim de reytingim artar. Kim bilir param da.

TRT 2'de pazar günleri saat 17.35'te, belgesel tarzda bir program ekrana geliyor. Orijinal ismi ‘‘Joy of Painting’’ olan yapım ülkemizde ‘‘Resim Sevinci’’ adıyla gösteriliyor. 104 bölümlük belgeselin bu pazar 51'inci bölümünü izleyeceğiz. Yağlıboya resim yapmanın özellik, incelik ve kolaylıklarını öğretmeyi amaçlayan programı izledikten sonra, insanın eline fırçayı alıp tuvalin karşısına geçesi geliyor. Programı Bob Ross'ın sunduğunu, Ross'ın resim yapmanın seçilmiş bir kaç kişinin işi olmadığını kanıtlamak için çalıştığını, resim yapmayı herkese öğretmek için de bir şirket kurduğunu not düşelim. Bu bilgileri Internet'ten aldığımızı da.



Yazarın Tüm Yazıları