Telekritik

Selim AKÇİN
Haberin Devamı

Bazı şeyler değişmese

Bazı şeyler değişmese ne güzel olur. Ayşenur Yazıcı'nın oynadığı, atv'de reklamın başlayacağını bildiren ‘‘Öpücük Kız’’lı jenerik gibi. Mesela Parliament Sinema Kulübü'nün ‘‘Promise Me’’ şarkılı, muhtemelen New York caddeleri ve gökdelenleriyle örülü tanıtım jeneriği. Mesela Kanal D logosundan fırlayan, binbir çizgi kahramanın etrafa dağıldığı, çizgi filmlerle geçecek koca bir saati müjdeleyen tanıtım jeneriği. Ve üç gün öncesine kadar Show TV'nin reklam jeneriği. Neden üç gün öncesine kadar, çünkü değiştirmişler. Onun yerine rengarenk REKLAM yazısını koymuşlar. Oysa kendine has müziğiyle reklamı haberleyen jenerik, benim gibi birçok kişi tarafından sevilmişti. Bu yeni jeneriği ise benim gibi birçok kişi garipsedi. İlgilenenlere duyurulur.

Geçtiğimiz hafta, Mesut Yılmaz'ın, Turgut Özal gibi ulusa seslendiği programını izlemişsinizdir. Çünkü çoğu kanal yayınladı. Bu ‘‘Ulusa Sesleniş’’ programı teknik açıdan benim bugüne kadar izlediğim lider konuşmalarının en iyisiydi. Işık düzenlemesi, montaj çalışması, uzak yakın çekimler, özenli bir çalışmaya girişildiğini gösterdi. Programın tek eleştirilecek yanı sağdan soldan çıkan ve gereğinden fazla kullanılan yazılardı.

Show TV'de yeni bir magazin programı başladı, ‘‘Çok Özel Fiskos’’ adında. 1995 Türkiye İkinci Güzeli Gamze Saygı'nın sunduğu programda kız ve erkeklerden oluşan iki grup yarışıyor. Aralarda da magazin haberleri veriliyor. İlk program itibariyle bir şey söylemek güç. Ancak bir şey dikkatimi çekti. Öyle herkesin bildiği, ‘‘küçük’’ magazin haberlerini verirken kaynak göstermeyebilirler ama emek harcanmış, atlatma tabir edilen haberlerde böyle bir lükslerinin olmadığını düşünüyorum. Hafta Sonu Gazetesi'nin yaptığı İbrahim Tatlıses-Funda Barın haberinde olduğu gibi.



Yazarın Tüm Yazıları