Telekomcular dernek kurdu

Güncelleme Tarihi:

Telekomcular dernek kurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 11:09

MOBİL iletişim operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, ilk kez birlikte hareket edecekleri bir platformda bir araya gelmeyi başardı.

Haberin Devamı

Üç operatörün ‘Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (MOTOD)’ adıyla kurduğu dernekle mobil iletişim sektörünün sorunlarını tek bir ağızdan dile

Telekomcular dernek kurdu

getirmeyi amaçlanıyor.

Sektöre yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre geçtiğimiz mart ayında kurulan MOTOD, 9 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Mobil iletişim operatörleri kendilerini bu dernekte 3’er yönetim kurulu üyesi ile temsil ediyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi ise dönüşümlü olarak gerçekleştirilecek.

MOTOD’in yönetim kurulu başkanlığı görevine gelen ilk isim ise Türk Telekom CEO’su Paul Doany oldu. 1 yıl boyunca görevde kalacak olan Doany’den sonra Vodafone Türkiye’nin yeni CEO’su Colman Deegan gelecek. İkinci yıl sonunda derneğin yönetim kurulunun başına Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu geçecek.

Telekomcular dernek kurdu

MOTOD’in yönetim kurulunun yanı sıra derneğin genel sekreteri de belirlendi. 2009’dan 2017’ye kadar mobil iletişim altyapıları geliştiren Ericsson’da hükümet ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Erhun Baş, derneğin genel sekreteri olarak görev yapmaya başladı. Henüz resmi olarak duyurulmayan MOTOD, önümüzdeki günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla düzenlenecek olan toplatıyla detayları açıklanacak.

Haberin Devamı

Telekomcular dernek kurdu

Ekonomide son 24 saat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!