Telekom yolu yarıladı

Güncelleme Tarihi:

Telekom yolu yarıladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2018 14:53

Başkent ekibi, devrenin son maçında deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor karşısında 3 periyot geride götürdüğü mücadeleyi, son çeyrekteki etkili oyunu ile 74-65 kazandı.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Erkekler Birinci Liginin 17. haftasındaki maçta deplasmanda İstanbulspor’u 74-65 yenen Türk Telekom, ilk devreyi lider tamamladı. Ligin ilk yarısını, 16 galibiyet ve 33 puan ile kapatan mavi-beyazlılar, Süper Lig yolunda önemli bir avantaj elde etti. Maçın başında iki takım da birbirine üstünlük sağlayamazken, periyodun ortası 15-15 eşitlikle geçildi. İstanbulspor, periyodun sonuna doğru Brezelton’un sayıları ile öne fırlayıp, çeyreği 21-14 üstün geçti.
İkinci periyotta da ev sahibi takım Gökhan Üstün ve Brezelton’un sayılarıyla üstünlüğünü sürdürdü. Farkı çift hanelere taşıyan İstanbulspor, soyunma odasına 39-29 üstün gitti.
İkinci yarının başında savunmasını sertleştiren Türk Telekom, 7-0’lık bir seri yakaladı ve farkı 3 sayıyı kadar düşürdü. Tunahan ile etkili olan İstanbulspor, farkı açmaya çalısa da Serhat Çetin ve Cambell’in üçlükleri ile oyuna tutunan Telekom, çeyrek sonunda durumu 54-52’ye getirdi.
Final periyodunda Kaya Peker’in pota altından bulduğu basketlerle ivme yakalayan Başkent ekibi, 60-59 öne geçmeyi başardı. Son 5 dakika içinde; Can Akın ve Ender Aslan’ın devreye girmesi ile ritmini bula Türk Telekom karşılaşmayı 74-65 kazandı.
Türk Telekom’da, Ender Aslan 16 sayı ile takımın en skorer ismi oldu. Kaya Peker 14, Darryl Monroe 15, Terrance Campbell da 13 sayı ile skora katkı yaptı.

Haberin Devamı

ÖZKUL’A SAYGI SELİ

İstanbulspor-Türk Telekom karşılaşması öncesinde iki takım oyuncuları, vefat eden, Türk sinema ve tiyatrosunun büyük ismi ve İstanbul Lisesi mezunu Münir Özkul’u unutmadı. İki takım oyuncuları, seni unutmayacağız büyük üstad yazılı pankart ile salona çıktı.

3 TAKIM DA KAYBETTİ

Basketbol Erkekler Birinci Liginde mücadele eden Başkent’in diğer üç temsilcisi, devrenin son haftasında oynadıkları maçları kaybetti. Ankara DSİ kendi evinde oynadığı müsabakada, Afyon Belediyespor’a 100-94, OGM Ormanspor ağırladığı Bakırköy Basket’e 85-74, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler de deplasmanda Antalyaspor’a 98-90 yenildi.
Türk Telekom, ligin ilk yarısını lider geçerken, Başkentin diğer temsilcileri beklentilerin uzağında kaldı. OGM Ormanspor, 24 puanla 12., Halk Enerji TED Ankara Kolejliler 23 puanla 13., Ankara DSİ Spor ise 21 puanla 17. sırada, devreyi tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!