Telefonlarda kulaklık girişleri kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Telefonlarda kulaklık girişleri kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 07:31

iPhone 7 ile birlikte tarihe karışacağı iddia edilen kulaklık girişi için bir kötü haber de, Intel'den geldi.

Haberin Devamı

Şu sıralar USB Type-C'nin akıllı telefonlarda yavaş yavaş benimsenmesiyle beraber en büyük handikap elbette kulaklık noktasında yaşanıyor. Özellikle yeni tanıtılan amiral gemisi cep telefonlarında kulaklık girişi yerine USB Type-C'nin tercih edilmesi, son kullanıcıları da ikiye ayırmış durumda. iPhone 7'de kulaklık girişi yer almayacak iddiaları güçlenmişken, diğer yandan Moto Z'de de bu girişin benimsenmesiyle birlikte iyiden iyiye kulaklık girişine veda ediliyor. Peki, bu konuda Intel'in fikri ne?

Intel Geliştiriciler Forumu'nda konuşan şirket teknoloji mimarlarından Rahman Ismail ve Brad Saunders, USB Type-C'nin 3.5 mm'lik kulaklık girişinden çok daha iyi ve geniş ses özellikleri sunduğunun altını çizdi. Ancak burada elbette önemli nokta, akıllı telefon üreten şirketlerin kutu içeriğinde USB Type-C'li kulaklıklara veya dönüştürücü adaptörlere yer verip vermeyeceği. Eğer bunu yapmazlarsa, kullanıcıların bu tip cihazları satın almak için ek ödeme yapmaları gerekecek.

Haberin Devamı

Fakat USB Type-C'nin ses desteği ile bozulmamış ses, gürültü engelleme, ekstra bas veya "konser salonu" gibi mod efektlerine kavuşabileceğini bilmek de sevindirici. Öte yandan görüntü noktasında da USB Type-C ile ilgili yeni standartlar geliştirme peşinde olduklarını açıklayan yetkililer, USB üzerinden birden fazla monitöre aynı anda görüntü aktarımı yapılabileceği ve bunun yanı sıra görüntü kalitesinin de iyileştirileceğini belirttiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: EN TUHAF 40 USB OYUNCAĞI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!