Telefon ışığında resim çizdiler

Güncelleme Tarihi:

Telefon ışığında resim çizdiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 11:15

İSTANBUL ve Ankara'da düzenledikleri etkinlikliklerle kişilerin sanatsal yanını ortaya çıkaran İstanbul merkezli Studio Masterpiece, İzmir'de de aynı uygulamayı hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Studio Masterpiece, Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi Muzaffer İzgü Sokak'ta bulunan Sardunya Cafe Bar'da 'Masterpiece'te sanatçı sensin' adlı etkinlik düzenledi. Resimle uğraşmak istemesine karşın fırça dahi tutma fırsatı bulamayan çok sayıda İzmirli, tuvalle tanışma ve ilk eseri üretmenin keyif ve mutluluğunu yaşadı. Resim yapanlar, üç saatlik çalışmanın ardından, yeni tanıştığı ve ilk eserini aktardığı tuvali kolunun altına alıp, evinin yolunu tuttu.
Aydınlıkta başlayıp havanın kararmasıyla da devam eden etkinlik ilginç görüntülere sahne oldu. Işık yetersizliği nedeniyle tablosunu rahat görmek ve resmini kusursuzca tamamlamak isteyenler, cep telefonlarının ışıklarını yaktı.
Çalışmayı yöneten, Studio Masterpiece'in genç ressamlarından Ayşegül Doğan, İzmir'de düzenledikleri etkinliğin yoğun ilgi gördüğünü ve ikinci sanat çalışması için kayıtlar yapıldığını söyledi. 'Keyif Seansı' olarak nitelediği workshop- resim çalışmasının hoş bir ortamda, belirlenen bir konu üzerinde gerçekleştiğini belirten Doğan, "Sanat ile dopdolu geçen seansın bitiminde katılımcıların evine, ofisine götürebilecekleri, arkadaşlarına hediye edebilecekleri kendi eserleri olacak. Daha önce hiç resim ya da heykel yapmamışsan bile, Masterpiece'te sanatçı sensin" dedi.

BAKMADAN GEÇME!