Telefon dolandırıcısına otomobil çarpmış

Güncelleme Tarihi:

Telefon dolandırıcısına otomobil çarpmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 13:12

Telefon dolandırıcısına otomobil çarpmış

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa), (DHA)- BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, kendisini polis olarak tanıtıp, bir kadını  200 bin lira dolandırdığı iddiasıyla aranan 51 yaşındaki Ömer E., merkez Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi’nde gizlendiği evde yakalandı. Ömer E.’nin dolandırıcılık olayından sonra yolda yürürken bir otomobilin çarpması sonucu yaralandığı ortaya çıktı. Zanlının kaza geçirdiği sırada yanında dolandırdığı ziynet eşyasıyla hastaneye sevk edildiği bildirildi.
İnegöl’de geçen 14 Temmuz’da,  Ş.H. adlı kadını arayarak kendisini başkomiser tanıtan kişi, karakola davet bahanesiyle evinden uzaklaştırdı. Dolandırıcılar daha sonra evde yalnız kalan Ş.H.’nin kızı S.H.’yi ev telefondan arayarak, evdeki para kasasında bulunan ziynet eşyaları ve paralarını bir poşete koyup kent merkezine getirmesini istediler. Dolandırıcıların ağına düşen S.H., kasadaki 7 bin lira ile 200 bin lira değerindeki ziynet eşyasını poşete koyup evden çıktı. Kent merkezine gelen genç kız, elindeki poşeti dolandırıcıya teslim etti. Ardından dolandırıldıklarını anlayan anne ve kızı polise şikayette bulundular.
Soruşturma başlatan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcı ile kızın buluştuğu noktalarda güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Güvenlik kameralarından iki dolandırıcının buluştuğunu farkeden ekipler, dolandırıcılardan 51 yaşındaki Ömer E.’yi tespit etti. Ömer E., merkez Nilüfer İlçesi Görünle Mahallesi’nde, gizlendiği evde yakalanarak gözaltına alındı.  
Gözaltına alınırken yaralı olduğu görülen Ömer E.’ye dolandırıcılık olayı sonrası Bursa-Ankara Karayolu üzerinde elinde ziynet eşyası dolu poşetle yürürken şaftına boş patates çuvalının dolanması sonucu kontrolden çıkan otomobilin çarptığı ortaya çıktı. Ömer E.’nin elinde ziynet eşyası dolu poşetle hastanenin acil servisine götürüldüğü ve 10 günlük tedavinin ardından taburcu edildiği bildirildi. 
Kolunda ve bacaklarında kazadan dolayı kırıklar oluşan dolandırıcılık şüpheli Ömer E., polisteki  sorgulamanın ardından ambulansla polis gözetiminde adliyeye sevk edildi. Adliyeye polis kontrolünde tekerlekli sandalye ile çıkarılan şüpheli basın mensuplarının sorularına, “İlgim alakam yok. Kazada yaralandım” dedi. Ömer E., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, dolandırıcılık olayına karışan diğer şüpheli ise aranıyor.


FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!