Telefon dolandırıcılığına 5 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Telefon dolandırıcılığına 5 tutuklama
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 14:37

İZMİR merkezli kurdukları çağrı merkezleri aracılıyla, yüzlerce kişiyi; sağlık, hayat sigortası ve icra takibi gibi yalanlarla telefonda kandırıp dolandırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 105 kişiden aralarında şirketin sahibinin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Â

Telefon dolandırıcılığına 5 tutuklama

İzmir Ticaret Siciline kayıtlı ’Dünya Global Ltd. Şti’ adı altında faaliyet gösteren, Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi’nde kurdukları çağrı merkezleri aracılıyla, yüzlerce kişiyi; sağlık, hayat sigortası ve icra takibi gibi yalanlarla telefonda kandırıp dolandırdıkları iddiasıyla, polise bir çok şikayet geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin hesaplarında 15 milyon TL’lik hareket saptadı. Kentin çeşitli noktalarına çağrı merkezi adı altında irtibat noktaları kuran şebekenin, bu merkezlere aldıkları personel aracılığıyla, cep telefonlarıyla ulaştıkları kişileri, ’sağlık sigortası yaptıkları, genel sağlık sigortası kapsamında oldukları, genel sağlık sigortası şirketinin avukatı oldukları, borçlarının bulunduğu" gibi değişik söylemlerle kandırıp, kredi kartlarından para çektikleri, havale yaptırdıkları belirlendi.

Olayı soruşturan Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ali Ertan’in yürüttüğü soruşturmada polis 113 kişiyi gözaltına aldı. Dolandırıcılıktan kaydı bulunan Bülent D.’nin sahibi olduğu şirketin gözaltına alınan 8 elemanı emniyetten serbest bırakılırken, işlemleri tamamlanan 4’ü yaşı küçük 105 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısı Ali Ertan, 105 kişiden 6’sını ifadeleri alındıktan sonra, 4’ünün yaşı 18’den küçük 26 kişi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Ertan, serbest kalan toplam 32 kişi dışındaki diğer 73 zanlı ise tutuklanmaları istemiyle İzmir 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Şüphelilerin ifadelerinin alınması sabaha kadar sürdü. Sulh Ceza Hakimi, aralarında lider konumundaki Bülent D., Muharrem O., Gökhan Ö., Osman U. Ve Mustafa Ç.’nin de bulunduğu 5 kişinin tutuklanmasına karar verip, diğer 68 kişiyi tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Tutuklanan 5 kişi Buca Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.




BAKMADAN GEÇME!