Telefon diye fayans sattılar

Güncelleme Tarihi:

Telefon diye fayans sattılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 01:30

İkinci el telefon alım-satımı yapan bayileri hedef alan bazı kişilerin akıl almaz bir yöntemle bayileri dolandırdığı ortaya çıktı. Kentin çeşitli noktalarında 20’nin üzerinde esnafı dolandıran bu kişilerin IMEI numaralı ve faturalı halde, ‘sıfır’ diye sattığı telefon kutularının içinden fayans çıktı.

Haberin Devamı

Sincan’da güvenlik kameralarına da yansıyan olay 25 Mayıs’ta yaşandı. Güneş gözlüğü takan sarışın genç bir kadın, saat 10.30’da Kemal Parlak’ın dükkanına girdi. Yapılan pazarlığın ardından kadın, piyasa değeri 2 bin 100 TL olan akıllı telefonu, Parlak’a bin 600 TL’ye sattı. 10.58’de dükkandan ayrılan kadın, 14.16’da aynı mahallede esnaflık yapan Cuma Deniz’in dükkanına girdi. Sakin tavırlarıyla dikkat çeken kadın, çantasından çıkardığı aynı model telefonu, 4 dakika süren pazarlığın ardından bin 750 TL’ye sattı ve 14.20’de dükkandan ayrıldı.

BANDROLLÜ, SIFIR AMBALAJINDA

Satışın olduğu günün ertesi günü dolandırıldığını fark eden Kemal Parlak, yaşadıklarını şöyle anlattı:
Telefon, her zaman alımını ve satımını yaptığımız diğer telefonlar gibi sıfır kutusunda, bandrollü ve jelatinliydi. Her telefonun kimliği niteliğinde olan kutu üzerinde yazılı IMEI numarası ile faturadaki aynıydı. Ayrıca kendi sistemimizden de telefonun sıfır olup olmadığını kontrol ettikten sonra satın aldık. Ertesi gün telefonu, toptancı bir arkadaşa sattım. Kulağımıza Kızlay’da esnafın bir kadın tarafından dolandırıldığı haberi geldi. Biz de sıfır olan kutuları açıp, kontrol etmeye başladık. Biz telefon beklerken kutudan fayans çıktı.”

ARKADAŞLARIMIZ DA DOLANDIRILDI

Haberin Devamı

Hem kutunun hem de faturanın profesyonelce hazırlandığına dikkat çeken Cuma Deniz ise olayın bir dolandırıclık çetesi tarafından yapılmış olabileceğini iddia etti. Aynı yöntemle yakın çevresinden 20’ye yakın arkadaşının dolandırıldığını ifade eden Deniz, şunları söyledi: “Benim gibi Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören’den de bir sürü arkadaşım aynı hafta aynı yöntemle dolandırıldı. Herşey o kadar profesyonelce ki ne kutunun ne de faturanın sahte olduğunu kimse anlayamaz. İçinden fayans çıkacağını düşünmezler bile. Durumu polise ihbar ettik. Cebimden giden para geri gelmeyecek ama en azından başkalarının canı yanmasın.”

SAHTE KİMLİK SAHTE MAKYAJ

Dolandırıcının satış işlemi sırasında kullandığı kimliğin ise Ankara’da yaşayan, Burdur nüfusuna kayıtlı A.S.K. adlı bir kadına ait olduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, dolandırıcının A.S.K.’nın kimlik kartını kopyaladığı, kendini de makyajla kimlikteki fotoğrafa benzettiği anlaşıldı. Yaşananlar nedeniyle mağdur olan K., dolandırıcının yakalanması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!