Teleferikle Keçiören

Güncelleme Tarihi:

Teleferikle Keçiören
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 00:00

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptırdığı Türkiye’nin kent içindeki en uzun hatlı teleferiğini, Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer ile denedi.

ANKARA Hürriyet, Türkiye’nin şehir içinde kurulmuş en uzun, Ankara’nın ilk teleferiğini Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile birlikte deneme sürüşlerine katıldı. Keçiören’i havadan bin 680 metre boyunca izleme olanağı tanıyan teleferik, Subayevleri ile Tepebaşı arasında çalışacak.

Altınok, teleferiği Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer ile birlikte denedi. Tepebaşı’nda inşaatı devam eden Cumhuriyet Kulesi’nde bulunan ana istasyondan teleferiğe binen Altınok ve Sökmensüer, Keçiören’i havadan izleme imkanı buldular.

SAATTE BİN 200 KİŞİ

Altınok, teleferikle ilgili bilgi verirken, projenin 10 milyon YTL’ye mal olduğunu belirtti. Altınok, Keçiören Teleferiği’nin, Avrupa ve Türkiye’de şehir içinde kurulan en uzun hatlı ilk teleferik olma özelliğini taşıdığını söyledi. Altınok’un verdiği bilgiye göre, bin 680 metrelik mesafede çift hatlı olarak hizmet verecek teleferikte, sekiz kişilik toplam 16 kabin yer alıyor. Teleferik, saatte bin 200 kişi taşıyabilecek.

Bütün Ankara’yı aydınlatacağız

Kabinlerin ve tellerin ışıklandırılacağı teleferik, geceleri de Keçiören’i aydınlatacak. Geceleri oluşturulacak ışık hüzmesiyle sadece Keçiören’i değil, tüm Ankara’yı aydınlatmayı hedeflediklerini söyleyen Altınok, ilçede, İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’nün görüntüsünü sağlayacaklarını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!