Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda 2 yılda 1.5 milyon kişi buluştu

Güncelleme Tarihi:

Teleferik ve Bağbaşı Yaylasında 2 yılda 1.5 milyon kişi buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 16:34

Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda 2 yılda 1.5 milyon kişi buluştu

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki sosyal aktivite alanlarının zenginleştirilmesi amacıyla hizmete açtığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 2 yılda ziyaretçi akınına uğradı. 2015'te yapılan tesisi bugüne kadar 1.5 milyon kişi ziyaret etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmin geliştirilmesi, kentteki sosyal aktivite alanlarının zenginleştirilmesi amacıyla 17 Ekim 2015'te hizmete sunulan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, vatandaşların yoğun ilgisini çekti. 7'den 70'e her gün binlerce kişinin akın ettiği tesis kısa sürede çevre illerden ve Türkiye'nin değişik kentlerinden de ziyaretçi ağırladı. Muhteşem manzarası ve doğal güzelliğiyle turizmcileri de harekete geçiren Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'na turlar da düzenlenmeye başladı.

YILIN 365 GÜNÜ HİZMET VERİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük turizm projelerinden olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, her mevsim doğanın farklı tonlarını içeren güzelliğiyle kartpostallık görüntüler oluştururken, bu konseptiyle 2 yılda ziyaretçi sayısı 1.5 milyonu aştı. Kış mevsimi ile birlikte beyaza bürünen, baharın ilk günlerinden itibaren ise yeşilin tüm tonlarını bünyesinde barındıran 1500 metre rakımdaki tesiste bulunan bungalov evler, çadır kamp alanı, restoran ve piknik alanı ziyaretçilerine hizmet veriyor. Yılın 365 günü hizmet veren Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, tabloları aratmayan güzelliğiyle doğa tutkunları için aranan yerlerin başında geliyor.

"ALTERNATİF TURİZMDE KENTE YENİ BİR SOLUK GETİRDİ"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nın kente kazandırdıkları en büyük projelerden bir tanesi olduğunu belirterek, tesisisin alternatif turizm anlamında Denizli'ye yeni bir soluk getirdiğini söyledi. Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nın cazibe merkezi haline geldiğini kaydeden, "Doğanın her anlamda kendisini hissettirdiği Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 4 mevsim cazibe merkezi haline geldi. Yazın sıcaktan bunalan kışın ise kar görmek isteyen vatandaşlarımız buraya akın ediyor. Tesisi 2 yılda 1.5 milyondan fazla kişinin ziyaret etti. Projemiz hakkında bugüne kadar aldığımız tepkiler çok olumlu. Şehir dışından ve yurt dışından gelen misafirlerimiz de oluyor. Her gün binlerce vatandaşımızı burada misafir ediyoruz. Bu projemizi gerçekleştirmenin ne kadar doğru olduğunu görmek bizleri de mutlu edip motivasyonumuzu artırıyor" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!