Teleferiğe haciz

Güncelleme Tarihi:

Teleferiğe haciz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2010 00:00

Hazine, 71 bin TL’lik alacağını tahsil edemediği Ankara’nın Keçiören İlçe Belediyesi’ne ait teleferiğe haciz koydurdu. Borç ödenmezse, 10 Milyon TL’ye mal olan teleferik, açık artırma ile satışa çıkartılacak.

KEÇİÖREN Belediyesi, Nisan Mahallesi’nde 2006 yılında gerçekleştirdiği çevre düzenlemesi sırasında Hazine’ye ait 114 metrekarelik arsayı da istimlak etti. Belediye istimlak bedeli olarak Hazineye 28 bin TL borçlandı ancak bu parayı ödemedi. Bunun üzerine Hazine 2007 yılında Keçiören belediyesi aleyhine alacak davası açtı. Ankara 18’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada hazine haklı bulundu. Mahkeme kararının kesinleşmesiyle Hazine, yargılama giderleri ve faiziyle birlikte 71 bin TL’yi bulan alacağını tahsil etmek için Ankara 12’nci İcra Müdürlüğü aracılığı ile haciz işlemi başlattı. Hazine, Keçiören’in AK Partili eski Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde yaptırılan ve 10 milyon TL’ye mal olan ilçe sınırlarındaki teleferiğe haciz koydu.

Uzlaşıp borcu öderiz

Belediye yetkilileri, bu davanın teleferikle bir ilgisi olmamasına rağmen sadece mülkiyetinin belediyeye ait olması nedeniyle böyle bir icra işleminin gerçekleştiğini belirerek şu bilgiyi verdi:

“71 bin TL’lik alacak için 10 Milyon TL değerinde teleferiğe haciz işlemi yapılmasına anlam veremedik. Kamu hizmeti gören böyle bir tesise haciz işleminde bulunmak ne kadar doğru, onu kamu vicdanına bırakıyoruz. Hazineye şu ana kadar borca karşılık 15 bin TL’lik ödeme yapılmıştır. Geri kalan borç ile ilgili olarak da uzlaşmaya yönelik çalışmalar devam etmektedir. En kısa zamanda bir uzlaşma sağlanıp, geri kalan para da ödenecek ve teleferiğe haciz işlemi durdurulacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!