Tel Rıfat’ı terk edin

Güncelleme Tarihi:

Tel Rıfat’ı terk edin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 00:20

ŞAM yönetimine yakın Al Masdar News sitesine göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Halep’in kuzeyindeki stratejik öneme sahip Tel Rıfat’ta üstlenen terör örgütü PKK’nın uzantısı  YPG’ye, kasabayı 48 saat içinde terk etmeleri için ültimatom verdi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin desteklediği ÖSO’nun kontrolündeki Azez’in güneyinde yer alan Tel Rıfat, sınırıa 24 kilometre uzaklıkta. Halep ve Azez arasındaki kasaba, Türkiye’nin “kırmızı çizgimiz” dediği bölgede yer alıyor.PKK yanlısı kaynaklar, Türk ordusunun Tel Rıfat bölgesindeki YPG mevzilerine yönelik top atışları yaptığını iddia etti.

KÜRT KORİDORU HAMLESİ

Şubat ayında YPG, nüfusu savaş öncesi 20 bin olan kasabayı İslami Cephe’ye bağlı Liva El Fetih grubunun kontrolünden ele geçirmişti. Al Masdar’ın haberine göre ise ÖSO komutanları, önceki gün video ile yaptıkları açıklamada YPG’ye, Tel Rıfat’tan ayrılmamaları durumunda savaşacakları tehdidinde bulundu. ÖSO, böylece sadece güneye, stratejik önemdeki El Bab’a doğru değil, batıdaki Tel Rıfat’a doğru da ilerlememiş olacak. Türkiye sınırında kantonlar arasındaki koridoru birleştiremeyen YPG, bu kez de El Bab’ı alarak Tel Rıfat üzerinden bu koridoru tamamlamak istiyor. Suriyeli Kürtler, Afrin, Kobani ve Cizire kantonları ilan etmişti. Afrin’in diğer kantonlarla bağlantısı bulunmazken, YPG burada toprak ele geçirerek kuşağı oluşturmayı  hedefliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!