Tekwando Federasyon Başkanı Metin Şahin: "Madalyayı, "Aziz Milletimize Armağan Ediyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Tekwando Federasyon Başkanı Metin Şahin: Madalyayı, Aziz Milletimize Armağan Ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 10:08

Tekwando Federasyon Başkanı Metin Şahin: "Madalyayı, "Aziz Milletimize Armağan Ediyoruz"

Haberin Devamı

 

 

ERCAN ATA-ANKARA/DHA

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Nur Tatar'ın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanarak tarihe geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Başkan Şahin, Rio Olimpiyat Oyunları'na 2 sporcuyla katıldıklarını ve 2 sporcudan da madalya hedeflediklerini söyledi. Şahin, Nur Tatar'ın hedefe ulaştığını, Servet Tazegül'ün ise madalyanın uzağında kaldığını söyledi.

Başkan Şahin, "Nur Tatar, küçük yaşlarda keşfettiğimiz ve yıllardır milli formayı başarıyla terleten bir sporcu. Bugüne kadar tüm yaş gruplarında bütün uluslararası platformlarda ülkemize madalya kazandırmayı başardı. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazandıktan sonra hedefimizi Rio'da daha iyisini yapmak olarak belirlemiştik. Bu doğrultuda çok sıkı bir çalışma ve müsabaka programı uyguladık. Nur, Rio'da da çok iyi mücadele etti. Yarı finalde kazanmaya yakın olduğu müsabakayı maalesef altın vuruşla kaybetti. Bronz madalya maçında ise son dünya şampiyonu Tayvanlı rakibini yenerek ülkemize madalya kazandırmayı başardı" dedi.

Şahin, Nur Tatar'ın Rio'da madalya kazanan tek kadın Türk sporcu olduğunu ifade ederek, "Nur'un madalya kazanan tek kadın sporcu olması, hem onun hem bizler için ayrı bir onur kaynağı. Ayrıca, Türk spor tarihinde iki farklı olimpiyatta madalya kazanan ilk kadın sporcu oldu. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Nur, henüz 24 yaşında ve bu ülkeye daha çok başarılar kazandıracağına inanıyorum" dedi.

Metin Şahin, Servet Tazegül'ün madalyanın uzağında kalmasıyla ilgili olarak ise, "Servet Tazegül, son Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak Rio'ya geldi. Burada beklediğimiz performansının altında kaldı. Servet'in Türkiye'ye çok büyük başarılar yaşattığını unutmamak gerek. Altın çamura düşse de değerini kaybetmez. Servet de bu ülkenin bir altınıdır ve daha birçok başarıya imza atacaktır" diye konuştu.

Başkan Metin Şahin, kendilerine her zaman destek veren devlet büyüklerine de teşekkür ederek "Her daim sporcunun yanında olan, onları telefonla arayarak moral ve güven veren, bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a tüm taekwondo camiası adına teşekkür ederim. Yine bizi Rio'da yalnız barakmayan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Bakan Yardımcımız Abdurrahim Boynukalın, Müsteşar Yardımcımız Kamuran Özden, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi ve TMOK Başkanı Uğur Erdener, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ile Federasyon başkanlarımıza tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Ve yine bize her zaman destek veren Müsteşarımız Faruk Özçelik'e de şükranlarımı sunuyorum. Bu madalyayı her zaman dualarıyla bizlere en büyük desteği veren, 15 Temmuz'dan bu yana dik duruşuyla tüm dünyaya örnek olan Aziz milletimize armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!