Tekvandonun yıldızları bir arada

Güncelleme Tarihi:

Tekvandonun yıldızları bir arada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 11:43

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, dünya şampiyonalarının yıldızlar kategorisine kadar inmesiyle ilgili, "Dünya Tekvando Federasyonu'nun (WTF) altyapıya göstermiş olduğu bir ehemmiyettir" dedi.

Haberin Devamı

WTF'nin ilk kez düzenleyeceği Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonası, 24-27 Temmuz tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak. Haydar Aliyev Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek şampiyonada tatamiye çıkacak Yıldızlar Milli Tekvando Takımı, hazırlıklarını İsmet Iraz Tekvando Spor Salonu'nda sürdürüyor.

Antrenörler Mehmet Çekem, Rüveyda Abuş İnal, Mücahit Altıner, Hacı Özbilek, Mehmet Korhan, Mustafa Gençtürk ve Erdal Erdoğan'ın gözetiminde çalışmalarını yürüten 10'u kız toplam 20 milli sporcu, dünya şampiyonasında kürsüye çıkmak için mücadele edecek.

Federasyon Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, altyapıya yönelik çalışmaların başarıya ulaşması noktasında WTF'nin ilk kez Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nı düzenlemeye karar verdiğini belirterek, şampiyonaya katılacak sporcuların olimpiyatlara gitme yolunda tecrübe kazanacaklarını ve ileride kendilerini yetiştirmiş sporcular olabileceğini ifade etti.

Şampiyonanın Türkiye gibi diğer ülkeler için de önem arz ettiğini söyleyen Şahin, "Dünya şampiyonalarının yıldızlar kategorisine kadar inmesi, WTF'nin altyapıya göstermiş olduğu bir ehemmiyettir. Spor, küçük yaşta başlıyor ve bu yaşta elde edilen kazanımlar, daha sonra pekiştirilerek büyük başarılara imza atılabiliyor. İki yılda bir Avrupa şampiyonası yapıyordu ancak dünya şampiyonasının yapılması yıldız sporcularımız için büyük bir deneyim olacak" diye konuştu.

Kampı ziyaretinde sporculara nasihatlerde bulunan Şahin, başarılı olmak için hırslı olmanın, kendine güvenmenin, bütün güçlerini sonuna kadar kullanmalarının çok önemli olduğunu anlattığını aktardı.

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmenin her şeyden daha öncelikli olduğunu vurgulayan Şahin, "Her şey madalya değil, aynı zamanda eğitimli, ülkesini iyi temsil eden ve ülkesi için her türlü fedakarlığı yapabilecek çocuklarımıza sahip olmamız lazım" dedi.

Şahin, yıldızlar kategorisinde isim yapacak ülkelerin bu şampiyonayla belli olacağını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya ülkelerinin analizini bilmiyoruz ama buna rağmen güçlü bir ekibiz. Gücümüzü sahaya yansıttığımız zaman takım halinde derece yapabiliriz. Hedefimiz ferdi ve takım olarak altın madalya almak. Bu ilk şampiyonadaki vizyonumuza bakıp ona göre yol haritamızı çizeceğiz. Çocuklarımızın geleceğe iyi hazırlanmalarında, ileride Servet Tazegül, Nur Tatar gibi ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmeleri için temellerini iyi atlamamız lazım."

Haberin Devamı

Geçmiş yıllarda maske tarzı bir kask modeli olmadığını ifade eden Şahin, antrenör Ali Şahin tarafından yıllar önce Türkiye Minikler Şampiyonası'nda çocukların güvenliği ve sağlığı için kaskın önüne maske yaptırıldığını söyledi. Yaklaşık 7 yıldır minikler şampiyonasında bu maskeli kaskları zorunlu kılındığını belirten Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sporcu sağlığı noktasında önlemler alıyoruz. Özellikle minik sporcularımızın sağlıklı bir şekilde maç yapmaları için maskeli kaskları tasarladık. Avrupa Minikler Yıldızlar Şampiyonası'nda kullanılmayan kaskları, uzun yıllar ülkemizde kullandık, kullanıyoruz ve şimdi görüyoruz ki Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonası'nda maskeli kask kullanılmasına başlanacak. Görüyoruz ki güvenlik ve sağlık önemleri konusunda Avrupa ve dünya ülkelerinden öndeyiz. Bu dünya şampiyonasının ardından maskeli kask, diğer ülkelere de yayılacaktır ve resmileşir."

Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'na gidecek milli takım sporcuları şöyle:
Erkekler
Mehmet Okan Dinçsoy (33 kilo), Fatih Hızlı (37 kilo), Ahmet Özçiçekler (41 kilo), Mertcan Dolmacı (45 kilo), Özgür Mutluca (49 kilo), Bahattin Babat (53 kilo), Samet Erkocan (57 kilo), Hüseyin Kartal (61 kilo), Hacı İsmail Öztekin (65 kilo), Muhammed Emin Açıkgöz (+65 kilo)
Bayan sporcular
Edanur Koç (29 kilo), Emine Göğebakan (33 kilo), İrem Bektaş (37 kilo), Hilal Şimşek (41 kilo), İrem Erdoğan (44 kilo), Sefa Ceren Koyuncu (47 kilo), Tuğba Yılmaz (51 kilo), Aleyna Yılmazi (55 kilo), Huri Korkut (59 kilo), Aylin Kara (+59 kilo)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!