Tekvandoda Cengiz Yağız başkan adayı

Güncelleme Tarihi:

Tekvandoda Cengiz Yağız başkan adayı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2012 11:44

Eski milli tekvandocu Cengiz Yağız, Tekvando Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda başkan adayı olduğunu açıkladı.

İki dönem Tekvando Federasyonu başkanlığı yapan Cengiz Yağız, AA Genel Müdürlüğü Spor Haberleri Editörlüğü'ne ziyarette bulundu.

Yağız, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, olağan genel kurulda başkan adayı olduğunu açıklayarak, “Başkan adayı olmamın bir çok nedeni var. Bunlardan en önemlisi, mevcut yönetim döneminde tekvandoda adalet kalmadı. Tekvandoda kaybolan adaleti yeniden sağlayacağım” dedi.

Yağız, tekvandoculuk döneminde dünya ve Avrupa şampiyonalarında final maçlarına çıktığını daha sonrasında ise antrenörlük yaptığını söyledi.

1996 ve 2003 yılları arasında Tekvando Federasyonu'nda başkanlık görevini sürdürdüğünü hatırlatan Yağız, görevi sırasında dünya ve Avrupa şampiyonalarında, henüz erişilemeyen büyük başarılara imza atıldığını belirtti.

Yağız, yeniden federasyon başkanı olmasının zamanının geldiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Olimpiyatlarda tekvando branşında her zaman madalya alınmıştır. Londra Olimpiyatları, Metin Şahin yönetiminin yer aldığı 3'üncü olimpiyatlardır. Buna rağmen tekvandoda altın madalya ancak Londra-2012'de alınabilmiştir. Ayrıca, olimpiyatlardan altın madalya ile dönmek her şeyin yolunda gittiği anlamına gelmez. Camiada 3 tane oyu olan milli takımın başına gelebiliyor veya sporcusunu milli takıma aldırabiliyor. Tekvandoda kaybolan adaleti ve bu sporun 'do' prensiplerini yeniden sağlayacağım.”

-“Milli takıma seçilme kriteri getireceğiz”-

Yağız, tekvandoda en önemli adaletsizliğin milli takım seçmeleri sırasında yaşandığını ileri sürdü.

Sporcuların milli takıma seçilebilmek için yöneticilerle aralarını iyi tutmak zorunda kaldığını iddia eden Yağız, “Bizim dönemimizde sporcuların hangi başarıların ardından milli takıma çağrılacağı yılın başında belirlenirdi. Milli takımımızı yine bu şekilde oluşturacağız” diye konuştu.

-“Mevcut yönetim hukuken şüphelidir”

Yağız, mevcut yönetimin hukuken “şüpheli” durumda olduğunu iddia ederek, şunları kaydetti: “2008 yılında yapılan seçim, şüpheli delege tespitinden dolayı, o dönemin Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın oluruyla mahkemeye taşınmıştı. Mahkeme, delege tespitindeki usulsüzlükleri ortaya çıkardı ve genel kurul mahkeme tarafından iptal edildi. Mevcut yönetim karara itiraz etti ancak dosya halen Yargıtay'da bekliyor. Sonuçta, hukuken şüpheli duruma düşmüş olan yönetim görevine devam etmektedir. Hukuken sakat olan bir federasyonla seçime gideceğiz. Bu adaletli bir yöntem değil. Federasyon yönetiminin bu koşullarda istifa etmesi ya da yönetimin kayyuma devredilmesi gerekirdi.”

Yağız, Türkiye'nin en başarılı federasyon başkanı olduğu sırada görevden ayrıldığını, olimpiyatlarda kazanılan altın madalyanın, mevcut yönetimin görevine devam etmesi gerektiği anlamına gelmeyeceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!