Tekstilci ’İş’e 100 milyon dolar yatırdı, kredi için kapıyı açtı

Güncelleme Tarihi:

Tekstilci ’İş’e 100 milyon dolar yatırdı, kredi için kapıyı açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2009 00:00

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) ile İş Bankası arasında sendika üyesi kuruluşlara uygun koşullarda kredi sağlanmasına ilişkin protokol, Sendika Başkanı Halit Narin ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince tarafından imzalandı.

Sendika 500 milyon dolarlık parasının 100 milyon dolara yakınını İş Bankası’na mevduat olarak verecek. Banka da uygun koşullarda tekstil sanayicilerine kredi kullandıracak. Bu protokolde faiz oranları mevduatta yüzde 18.75, kredide ise yüzde 2.5 olacak.

Tekstili tercih edin

Halit Narin, "Fonda biriken para miktarı 500 milyon dolar. Bunun ilk etabı olan 100 milyon dolara yakınını İş Bankası’na mevduat olarak verdik. İş Bankası’ndaki paramızın 250 milyon TL seviyesine çıkacağını tahmin ediyoruz. Bütün isteğimiz bu paranın ekonomiye enjekte edilmesi. Sadece tekstile verilmesi diye bir kuralımız yok. Ama rica ediyoruz; tekstilci arkadaşları tercih edin. Bu hareketimizin başka fonları olan sendika ve müesseselere de örnek olmasını istiyoruz" dedi. Narin, birçok teşkilatın fonlarında 20 milyar dolara yakın birikmiş para bulunduğuna dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: "Bize en yakın Metal Sanayicileri Sendikası var. Çok iyi biliyorum ki onların nakit 2 milyar dolar parası var. Odalar Birliği’nden Rifat kardeşim, (Hisarcıklıoğlu), ’bende para yok’ diye kıyameti koparıyor. Ben biliyorum ki onda çok para var."

Firma başına 1 milyon YTL

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de, "Sendikanın bankada tutacağı mevduata uygulanacak faiz ile mütenasip bir faiz oranı ile tekstil sanayicilerine kredi kullandırılacak" diye konuştu. Özince, kullandırılan kredilerde yaygınlığın amaçlandığını ve firma başına 1 milyon YTL seviyesinde bir kredilendirmenin öngörüldüğünü, kredinin vadesinin de yine tutulan mevduatın vadesi ile bağdaşık olacağını vurguladı.

’Finans teröristleri’ni yakalatmaya çalışalım

İŞ
Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, kanunla yetkilendirilmiş kuruluşlar dışında hiç kimsenin kredi vermemesi gerektiğini belirterek, bugünlerde yeniden gündeme gelen tefeciler için, "Basınımızın da, ’finans sektörü teröristleri’ olarak yakalanmasında, bunların halkımızı istismar etmesine son verilmesi için katkıda bulunulmasında çok önemli rolü olacağını düşünüyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!