Tekstil ve hazır giyimciler Güneydoğu’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Tekstil ve hazır giyimciler Güneydoğu’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 12:23

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği Adıyaman Tekstil ve Hazır Giyim Çalıştayı’nın ikincisini 24 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştiriyor. Yatırım ve istihdamı artırmayı amaçlayan Çalıştay’a Türkiye’nin dört bir yanından tekstil ve hazır giyimci iş insanları katılacak.

Haberin Devamı

Güneydoğu’nun tekstil ve hazır giyimde ciddi altyapı ve birikime sahip ili Adıyaman, 24 Ekim 2016 tarihinde önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve üye derneği Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) organizasyonu ile gerçekleştirilecek II. Adıyaman Tekstil ve Hazır Giyim Çalıştayı’nda Türkiye’nin farklı bölgelerinden Federasyon üyesi iş insanları ile oda, birlik ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleri bir araya gelecek.

Tekstil ve hazır giyimciler Güneydoğu’da buluşuyor

“1 milyar dolar yatırımla, 1 milyon istihdam”
Adıyaman’da yeni yatırımların yanı sıra mevcut fabrikalarla işbirliğinine de zemin hazırlamak istediklerini söyleyen MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, “Özellikle standart ürünlerin üretilmesi konusunda Adıyaman’da pilot uygulama başlatmak ve bu anlamda var olan potansiyele dikkat çekmek istiyoruz. 20 binden fazla işsizin olduğu bu ilimizde istihdamı artırıcı her çalışma çok önemli.
Hazır giyim yatırım maliyetleri açısından en düşük sektördür. Bir milyar dolar yatırımla 500 bin makine ve bir milyon istihdam sağlayan başka bir sektör yoktur. Bu nedenle Doğu ve Güneydoğu Anadolu açısından hazır giyim sektörü büyük önem taşıyor” diye kaydetti. Öztürk, devletten de mevzuatla ilgili kolaylık ve yatırımcıyı bölgeye çekecek ciddi teşvikler beklediklerini belirtti.
24 Ekim 2016 Pazartesi günü Adıyaman Üniversitesi Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonu’nda düzenlenecek II. Adıyaman Tekstil ve Hazır Giyim Çalıştayı öncesi Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde de bulunacak iş insanları, Nemrut Dağı’nı da kapsayan bir kültür gezisine de katılacak.

 

BAKMADAN GEÇME!