TEKSİF Genel Başkanı: OHAL bir an önce bitmeli

Güncelleme Tarihi:

TEKSİF Genel Başkanı: OHAL bir an önce bitmeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 00:37

TEKSİF Genel Başkanı: OHAL bir an önce bitmeli

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA) - TÜRKİYE Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkanı Nazmi Irgat, olağanüstü halin bir an önce bitmesi gerektiğini ifade ederek, "Yatırımcı, olağan üstü hal olan bir ülkeye dış yatırım yapmaz. Bundan sonra uzatılmamasını bekliyoruz" dedi.
TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, sendikasının Çorlu Şubesi tarafından ilçedeki bir restoranda verilen iftara katıldı. Burada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Irgat, 15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşandığını ve bunun inkar edilemez bir gerçek olduğunu belirtip, "15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu. Onun için olağanüstü hal ilan edildi. Bu belli bir süre doğal karşılandı, ama şimdi artık daha uzamaması gerekiyor" dedi.
Sendika olarak 50 milyon üyesi olan bir federasyona üye olduklarını belirten Irgat, yatırımcı açısından da ülkede olağanüstü hal olmasının hoş karşılanmadığını dile getirdi. Irgat, "Geçen hafta Avrupa'daydım. Bizim 50 milyon üyesi bulunan uluslararası bir federasyonumuz var, onun toplantısındaydık. Dolayısıyla, orada her zaman tenkit ediliyoruz. Türkiye demokratik bir ülkeyse, olağanüstü halin en kısa sürede sonuçlanması lazım. Bu uzatmayla birlikte neredeyse bir yıl tamamlanacak. İnşallah bu uzatmayla birlikte son bulur. Yatırımcı, olağanüstü hal olan bir ülkeye dış yatırım yapmaz, bundan sonra uzatılmamasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
TEKSTİL TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ
Türkiye’de, tekstilin önemli olduğunu belirten Irgat ülkede son 3 yıldır ekonomik olarak bir durgunluk yaşandığını belirterek şunları söyledi:
"Ülkede son üç yıldır ekonomik bir durgunluk var. Ama, son üç aylık verilere baktığımızda, büyüme anlamında biraz pozitife yöneldiğini görüyoruz. Bu büyümenin daha çok tüketime dayalı bir büyüme olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de genç bir nüfus var. İşsizlik de ciddi oranlara vardı. Bu ülkede işsizlik var, bu bir gerçek. Her ne kadar rakamlar çift haneli olsa da, gerçek rakamların yüzde 20'lerin üzerinde olduğunu yaşıyor ve görüyoruz. Ülkede yakın geçmişte bir referandum yaşandı, ondan önce seçimler yaşandı ama bir istikrarı yakalayamadık. Mesela bizim sektörümüzde son 2 yıldır büyük bir durgunluk var. Tekstil sektörü Türkiye'nin değişilmezi. İhracatta birinci sıradayız. 28 milyar dolara varan bir ihracatımız söz konusu."
Üyelerle birlikte iftar yemeği yiyen Irgat, daha sonra ilçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!