Tekrar hoş geldin Melis

Güncelleme Tarihi:

Tekrar hoş geldin Melis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 00:14

Tüm Türkiye’nin sağlığına kavuşması için seferber olduğu küçük Melis’e uygun ilik sonunda nakledildi. Küçük kız dün sabah gözlerini yeni hayatına açtı.

Haberin Devamı

İZMİR’de ilik nakli bekleyen 7 yaşındaki Melis Akbaş, yeni yaşamına “Merhaba” dedi. Sevil ile Bahadır Akbaş’ın kızı Melis Akbaş için Almanya’daki bir donörden alınan kök hücre, önceki gece 22.00 sıralarında Alman görevlilerce kente getirildi. Melis, saat 23.00 sıralarında, Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesi’nde operasyona alındı. Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren işlemin ardından uygun ilik, Melis’e başarıyla nakledildi. Annesi Sevil Akbaş’ın başından bir an olsun ayrılmadığı Melis, naklin ardından dün sabah saatlerinde gözlerini açtı.

DOKTORLAR: BAŞARACAK

Hastane bahçesinde bekleyişini sürdüren baba Bahadır Akbaş, duygularını ve kızının durumunu şöyle anlattı: “Melis’in sağlığı çok iyi. Destek tedavisi yapılıyor. Önümüzde üç haftalık bir sürecimiz var. Bunun sonucunda iliğin uyum sağlayıp sağlamayacağı belli olacak. Naklin ardından gözlerini açtığında oldukça sevinçliymiş. Kahvaltısını da yapmış. Doktorlar Almanya’dan gelen ürünün çok kaliteli olduğunu söylediler. Bu da doktorların umudunu artırdı. Melis’in başaracağını söylediler. İnşallah Melis, bunu başaracak.”Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Savaş Kansoy da, Melis’in enfeksiyondan korunması için steril ortamda tutulmaya devam edileceğini belirterek, “Nakli gerçekleştirdik. Melis çok iyi tolere etti. Genel durumu iyi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!