Teknopark'ın 2 yıllık projesi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Teknoparkın 2 yıllık projesi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 11:43

Teknopark'ın 2 yıllık projesi tamamlandı

Haberin Devamı

MERSİN Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) tarafından gerçekleştirilen, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 'Avrupa’da İş Başında Eğitim Modelleri ve Eğiticilerin Eğitimi (OTMET) Projesi'nin kapanış konferansı yapıldı.
Divan Otel’deki konferansa Vali Özdemir Çakacak, Uluslararası Kurul Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Çamsarı ile Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet İsmail Yağcı, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, çeşitli ülkelerden ve illerden gelen Teknopark temsilcileri katıldı. Vali Çakacak, yaptığı konuşmada projenin 2 yılda başarıyla uygulandığını söyledi. Teknoparkların, bilginin üretildiği ve öğretildiği üniversiteler ile üretilen bilgileri kullanan sanayi arasında bir köprü işlevi gördüğünü belirten Vali Çakacak, Mersin Teknopark’ın da bu anlamda önemine dikkat çekti. Vali Çakacak daha sonra Teknopark temsilcilerine sertifikalarını verdi.
Toplantıda ayrıca OTMET ve Mersin Teknopark proje sunumları yapıldı. Etkinliğin ikinci oturumunda Estonya, Yunanistan, Litvanya, Portekiz ve İtalya örnekleri üzerinden 'Avrupa’daki Teknoparklar Özelinde İyi Uygulamalar' başlıklı konferanslar verildi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!