Teknopark’a ilk adım

Güncelleme Tarihi:

Teknopark’a ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Yenimahalle Belediyesi hayata geçireceği Teknopark Projesi için ilk adımı attı. Belediye ekipleri, Çayyolu’nda yapılması planlanan Teknopark için çalışmalara başladı.

YENİMAHALLE Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, Teknopark’ın yapılacağı alana giderek, çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmaların titizlikle yapıldığını ifade eden Balaban, gerekli her türlü ayrıntının ele alınacağını söyledi.
Teknopark’ta enerji çeşitlerinin prototip uygulamalarının bulunacağını anlatan Balaban, ilköğretimden üniversiteye bütün öğrencilerin Teknopark’tan büyük fayda sağlayacağını söyledi. Balaban, Teknopark’ın Ankara’ya katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Uygulamalı eğitim

Teknoparkta öğrenciler hem eğlenerek hem de uygulamalı olarak eğitim alabilecekler. Enerji üretim tesislerinin, üniversitelerin teknolojik gelişmeler ile ilgili örnek çalışmalarını da parkta tanıtılacak.
12 bin 520 metre kare yeşil alan üzerine kurulması planlanan Teknopark’ta bir planetaryum, iki rüzgar tribünü, solar termik santrali, hidroelektrik santrali, biyogaz ve biyodizel tesisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının örneklerinin yanı sıra fitness alanı, solar aydınlatma direkleri ve serbest çalışma alanları bulunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!