Teknolojiye her yıl 100 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Teknolojiye her yıl 100 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 21:39

AKBANK Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, teknolojinin gelişmesinin bankacılık sektörünü de direkt etkilediğini belirterek “Müşterilerimiz ihtiyaçlarını mümkün olduğunca hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek istiyor. Akbank olarak, dünyadaki inovatif gelişmeleri yakından takip ediyor ve her yıl teknolojiye 100 milyon dolar yatırım yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Müşterilerinin, kartları yanlarında olmasa bile Akbank Direkt Mobil ile para çekebildiklerini belirten Ulutaş, şöyle konuştu: “9 milyondan fazla kişinin telefonlarına indirdiği Akbank Direkt Mobil uygulaması ile artık ödeme yapmak daha hızlı ve kolay hale geldi. Dijital ödemeler kapsamında Akbank Direkt, android telefonlar ile kart kullanmadan alışveriş yapma imkanı veriyor. Akbank Direkt Mobil kullanıcıları, NFC (Near Field Communication) özellikli telefonlarından tüm Akbank kredi kartları ve Neo kartlarını mobil ödeme için tanımlayıp; dünyadaki tüm temassız POS cihazlarında kullanılabiliyor.”

Akbank Direkt ile ayrıca e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kullanıcılara ödeme sayfasında kartlı ödeme işlemlerine alternatif ödeme imkânı sunduklarını kaydeden Ulutaş, “Kullanıcılarımız, hesaplarından anında havale ile ödeme, Taksitli Artı Para kullanarak ödeme ve Akbank Direkt Kredi ile ödeme olanaklarına sahip olacaklar. Bu bağlamda süreç, dijitalde başlayıp dijitalde tamamlanan ve saniyeler içinde ödemenin e-ticaret sitesine ulaştığı bir yere gelmiş olacak. E-ticaret sektöründe anında kredi ile dijital bir ödeme çözümü bulunmadığından Uzaktan Ödemeler ile e-ticaret sektöründeki kredi kart limit yetersizliği ve havale işlemleri sırasında, e-ticaret sitesinin onayının beklenmesi gibi sorunlar da yaşanmamış oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Ulutaş, Akbank Direkt kullanıcılarının, akıllı telefonlarını kullanarak hisse senedi alabildiklerini belirterek ayrıca Trafik Para Cezası, ÖSYM, SGK ve vergi ödeme işlemlerinin de uygulamaya eklendiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!