YGS sonuçları cebinize gelecek

Güncelleme Tarihi:

YGS sonuçları cebinize gelecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 13:48

Avea ve Turkcell, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandığı anda abonelerine ulaştıracak.

Avea'dan yapılan açıklamada, Avea'nın çözüm ortağı ESTER ve ÖSYM işbirliği ile gerçekleştirilen “Mobilöğren ÖSYM Mobil Bilgi Servisi” sayesinde Avea abonelerinin YGS sonuçlarını ÖSYM tarafından açıklandığı anda kısa mesaj ile öğrenilebilecekleri belirtildi.

Servisten yararlanmak isteyen adayların “KAYIT – boşluk – TC Kimlik Numarası” yazıp, 3366'ya mesaj göndererek servise kayıt yaptırmalarının yeterli olduğu dile getirilen açıklamada, servise kayıt olduktan sonra 5 arkadaşını öneren Avealı adayların, arkadaşları da servise kayıt olurlarsa YGS ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarını ücretsiz olarak öğrenme şansına sahip olacakları ifade edildi.

Kampanyadan yararlanmak isteyen Avea abonelerinin, “ÖSYM – boşluk – CEP1 CEP2 CEP3 CEP4 CEP5” yazıp 3366'ya 0,40 lira karşılığında mesaj göndermelerinin yeterli olacağı kaydedildi.

Adayların ayrıca “sorgulama YGS – boşluk - TC Kimlik No” yazıp, 3366'ya mesaj göndererek, sonuçlar açıklandıktan sonra da puanlarını öğrenebilecekleri, adayların LYS sonuçları için servise tekrar kayıt olmalarının gerekmediği bildirildi.

Servise kayıt olan adayların YGS sonuçlarını 3 mesaj, LYS sonuçlarını girilen sınav sayısına bağlı olarak maksimum 10 mesaj, yerleştirme sonuçlarını ise 1 mesaj olarak alacakları belirtildi.

TURKCELL DE ABONELERİYLE YGS SONUÇLARINI PAYLAŞACAK

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Turkcell'in, üniversite adayı müşterilerine, YGS 2010 sonuçlarını, açıklandığı anda cep telefonlarından öğrenme kolaylığı sunduğu, bu hizmetten yararlanmak isteyen Turkcell'li adayların “KAYIT boşluk TC kimlik numarası” yazıp 3366'ya SMS olarak göndererek ön kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.

Adayların isterlerse sonuçlar açıklandıktan sonra sorgulama yoluyla puanlarını da öğrenebilecekleri dile getirilen açıklamada, sorgulama yapmak için “YGS boşluk TC Kimlik Numarası” yazıp 3366'ya göndermenin gerekli olduğu kaydedildi.

Turkcell abonelerinin bu servisten mesaj başına 0,40 lira karşılığında yararlanabileceği ifade edildi.

Açıklamada, adayların Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve yerleştirme sonuçları için servise tekrar kayıt olmaları gerekmediği, servise kayıt oldukları tarih itibariyle açıklanacak tüm sonuçların anında otomatik olarak adaylara iletileceği vurgulandı.

Gnçtrkcll üyelerinin sisteme ön kayıt yaptırdıklarında Turkcell'in bu servisinden yüzde 50 indirimli olarak 0,20 liraya yararlanabileceği belirtilen açıklamada, ÖSYM Mobil Bilgi Servisine kayıt olan Turkcell'li her 50. kişiye 10 dakika konuşma süresi hediye edileceği, kampanya kapsamında 10 dakika ödül kazanan kullanıcıların servis kayıtlarını iptal etmedikleri takdirde kampanyadan yararlanabilecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!