Yeni Vista faciası mı?

Güncelleme Tarihi:

Yeni Vista faciası mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 09:06

Pahalı Win7 sürümü Ultimate ek özelliklerle parasını hak edecek mi yoksa yeni Vista faciası yolda mı?

Haberin Devamı

Windows 7, önceki Windows sürümleri gibi farklı kullanıcılar için farklı özelliklere sahip sürümlerle piyasaya çıkıyor. Bunlardan Home Premium ve Professional şimdiye kadar en çok üzerinde konuşulanları ama bir de Win 7 Ultimate var. Satış fiyatı Profesional sürümünden 20 dolar daha pahalı. Peki Vista'da hayal kırıklığı yaratan Ultimate sürümü için bu ekstra ücreti ödemeye gerek var mı?

Windows 7 Ultimate'in Profesional sürümüne göre 8 farklı özelliği var. Bunlardan üç tanesi yani BranchCache, Enterprise Search ve DirectAccess özellikleri daha çok büyük kurumların yerel ağ üzerinde arama yapmalarını sağlayacak özellikler, bu yüzden ev kullanıcıları ve hatta küçük ve orta işletmeler için bile çok büyük önem taşımıyor.

Bunun dışında 35 dil desteği sunması ve Bitlocker ile AppLocker özelliklerine sahip olması Microsoft'un en çok öne çıkardığı konular. 35 dil seçeneği ne kadar işe yarar tartışılabilecek bir konu ama diğer ikisini aslında Vista'dan da tanıyoruz ve Vista'da çok popüler olmamışlardı.

Haberin Devamı

Ultimate paketi ile ilgili en çok dikkat çeken özellikler ise Virtual Desktop Interface ve Virtual Hard Drive (VHD) özellikleri. VHD, bilgisayarınızda ayrı bir Windows 7 kurulumunu çalıştırmanıza olanak veriyor. Fakat VHD'nin çalıştırdığı ikincil Windows 7 sürümlerinin, asıl Windows 7'den daha az özelliğe sahip olduğunu da söylememiz gerekiyor.

Bunların dışında Microsoft, henüz açıklanmamış başka özelliklerin de Windows 7 Ultimate sürümüne ilerde eklenebileceğine dair bir açıklama yaptı ama Vista Ultimate kullanıcılarının tatsız ekstralar tecrübesi yüzünden bunu en azından şu an için dikkate almamakta fayda olabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!