Yeni işlemcilerde Windows 10 şartı

Güncelleme Tarihi:

Yeni işlemcilerde Windows 10 şartı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 07:00

Yeni bir bilgisayar satın alıyorsanız, Windows 10 kullanmaktan başka çareniz olmayabilir.

Haberin Devamı

Microsoft, altıncı nesil Skylake Intel işlemcileri dahil olmak üzere gelecekteki işlemcilerin sadece Windows 10'u tam anlamıyla destekleyeceğini söyledi. Bir başka deyişle yeni bir işlemciye sahip bilgisayarda Windows 7 veya Windwos 8.1 çalıştırırsanız, sorun yaşayabilirsiniz.

Microsoft, Windows 10'un en son teknolojiler için geliştirildiğini söylüyor. Windows 7 ve Windows 8.1'nin kodlarını yenilikler için güncellemenin ise zahmetli bir iş olduğu anlaşılıyor. Firma, yeni bir Skylake makinesi satın alıp önceki Windows'ları kullanmak isteyenler için uyumlu bilgisayarların bir listesini yayınlayacağını söylüyor. Bu kısa listedeki bilgisayarlar, Temmuz 2017'ye kadar desteklenecekler. Bu PC'ler Temmuz 2017'ye kadar Windows 10'a yükseltilmezlerse, sadece "en kritik güvenlik güncelleştirmelerini" alacaklar.

Haberin Devamı

Bu, Windows 7 ve Windows 8.1'i kullanan Skylake işlemcili bilgisayarların Temmuz 2017 sonrasında bazı güvenlik açıklarına maruz kalabileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte Skylake'ten önceki işlemcileri kullanan Windows 7 ve Windows 8.1'li bilgisayarlar, "tüm güvenlik, güvenilirlik ve uyumluluk" güncelleştirmelerini Ocak 2020'ye kadar alacaklar. Bu tarih, Windows 8.1'de Ocak 2023'e kadar uzatılmış olacak. Yani Microsoft'un bu duyurusu, yalnızca en yeni Intel işlemcilerde eski Windows kullananları ilgilendiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 1985'TEN 2015'E WINDOWS KUTULARI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!