Yeni iOS 4.3 ne getirecek

Güncelleme Tarihi:

Yeni iOS 4.3 ne getirecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 11:24

iPhone'u ve iPad'i bir adım ileri taşıyacak olan yeni işletim sistemi hakkında bilmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

Dün akşam iPad 2'nin tanıtılmasıyla beraber Apple, yeni işletim sisteminin yeni sürümünü de ortaya çıkardı: iOS 4.3. Yeni özellikler CDMA iPhone 4'ün çıkışında bir beta sürümünde ortaya çıksa da ilk kez Apple tarafından resmi olarak tanıtıldı.

Apple, iOS 4.3'den iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM modeli), üçüncü ve dörüncü jenerasyon iPod Touch'ın yararlanabileceğini söylüyor. Güncelleme 11 Mart'ta sunulacak. Bunun anlamı ise iPhone 3G nin ve ikinci jenerasyon iPod Touch'ların resmi olarak emekliye ayrılmış olması.

İşte iPhone ve iPad'e yenilikler ekleyecek olan iOS 4.3'de bulunan bazı özellikler:

iTunes Home Sharing: Home Sharing, yerel ağlar için iTunes tabanlı bir müzik, film ve TV içeriği paylaşma sistemi. Home Sharing ile iTunes medya kitaplığınızı aynı WiFi ağındaki iOS cihazlarıyla paylaşmanız mümkün hale geliyor.

Haberin Devamı

AirPlay güncellemesi: Apple TV ile kablosuz olarak içerik paylaşmaya izin veren AirPlay, iOS 4.3 ile artık üçüncü parti uygulamalardan ve web sitelerinden H.264/AAC videolarını da destekliyor. Buna iTunes uygulamasındaki önizleme ve Photos uygulaması da dahil.

Yeni tarayıcı: Safari tarayıcısının arkasındaki Nitro Javascript motoru yenilendi ve daha hızlı bir gezinti sağlıyor.

Kişisel 3G hotspot: Bu özellik sayesinde iPhone'ün veri bağlantısını en fazla beş cihaza kadar paylaştırmak mümkün hale geliyor. Malesef bu beş cihaz tamamen aynı yolla bağlanamıyor ve WiFi, USB ve Bluetooth kombinasyonlarını kullanması gerekiyor.

Dört ve beş parmaklı hareketler: Birden çok parmakla yapılan yukarı, aşağı, sağa ve sola sürükleme hareketleri çalışan uygulamalar arasında geçişi sağlıyor veya çoklu görev çubuğunu ekrana getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!