Yeni Chromebook'larda Snapdragon 845 olacak!

Güncelleme Tarihi:

Yeni Chromebooklarda Snapdragon 845 olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2017 08:48

Qualcomm Snapdragon 854 işlemcileri, 2018 model amiral gemisi Android akıllı telefonlarda ve sürekli bağlı kişisel bilgisayarlarda sıkça görebiliyorduk. Artık yeni Chromebook modellerinde de bu işlemciyi görebiliriz.

Haberin Devamı

Android ile çalışan akıllı telefonlar ve windows ile çalışan sürekli bağlı PC modellerinden farklı olarak Chromebook'lar, Chrome OS ile çalışıyordu. Yeni Chrome Os kodlarını inceleyen araştırmacılar gücünü Snapdragon işlemcilerden alan Google dizüstü modellerinde bazı kodlar buldu. bu dikkat çeken kodlardan birisi de Cheza adı verilen yeni bir kart. Bu kartın gücünü Snapdragon 845 işlemciden alan bir referans cihaz için kart şablonu olduğu düşünülüyor. Yani bu çip hem performans hem de güç tüketimi olarak büyük katkılar sağlayacak. 

Yeni Chromebooklarda Snapdragon 845 olacak

Bu süreç içerisinde sürücülerin düzgün bir şekilde entegre edilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz yıl eski Google çalışanları, Qualcomm'un açık kaynaklı olmama ve gömülü aygıtlar için Linux desteği sağlayan sürücüler konusunda isteksizliğini söylemişti. Bu gelişmelere göre sorunların çözülme aşamasında olduğu gözüküyor. Snapdragon 845 işlemciden güç alan ilk modellerin ne zaman kullanıcılara ulaşacağı ise henüz bilinmiyor. 

BAKMADAN GEÇME!