Yazmayı seven teknolojik annelere “akıllı kalem”

Güncelleme Tarihi:

Yazmayı seven teknolojik annelere “akıllı kalem”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 15:12

Güney Koreli firma Neo Smartpen tarafından üretilen akıllı kalemler, ince gövdesinde önemli özellikler barındırıyor. M1 ve N2 model kalemlerin en önemli özelliği, akıllı defterdeki el yazısını, önce dijital metne dönüştürüyor. Ardından gerekli düzenlemeleri yaparak, dilediğiniz kişiye e-mail olarak yollama kolaylığı sağlıyor. Bu sayede, akıllı kalem ile tutulan notları, tablet ya da bilgisayara aktarmak için yeniden klavye ile yazmaya gerek kalmıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de Hokka Bilişim tarafından kullanıcılara sunulan akıllı kalem teknolojisi, özel mikro baskılı akıllı bir defter ve NeoNotes adı verilen uygulamanın yüklü olduğu Android, iOS veya Windows 10 tabanlı, bluetooth özelliğine sahip bilgisayar, tablet ya da telefonla birlikte çalışıyor. Tükenmez kalemi andıran ürünün içinde çift çekirdek işlemci bulunuyor. Kalemin ucundaki optik okuyucu, Ncode özellikli akıllı defterin sayfalarına yazılanları eş zamanlı takip ederek, anında uygulamanın yüklü olduğu cihaza aktarıyor. Böylece tüm yazılar ve çizimler, bilgisayar, tablet veya telefondaki sanal defterin sayfalarına kaydediliyor.

Yazmayı seven teknolojik annelere “akıllı kalem”

İstenirse sayfaya ses kaydı da eklenebiliyor. Kullanıcılar, el yazısıyla oluşturdukları metinleri, dijital yazıya dönüştürebildikleri gibi, akıllı defterlerindeki sayfaları JPEG & PNG, PDF, TEXT ve SVG formatlarında e-mail veya WhatsApp üzerinden de paylaşabiliyor. Tüm bunlara ek olarak yaklaşık 1000 sayfalık metne denk gelen 90 megabaytlık dahili hafızaya sahip kalem, cep telefonuna veya diğer başka bir cihaza bağlı olmasa da yazılanları ve çizilenleri, sonrasında sanal deftere aktarmak üzere belleğinde saklayabiliyor.

Ürünün satış fiyatı 699 TL olarak belirlenmiş durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!