Yapay zeka destekli yazılım robotları masaya yatırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yapay zeka destekli yazılım robotları masaya yatırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 13:10

Geleceğin dünyasını şekillendiren teknolojilerin ele alınacağı Türkiye’nin en büyük teknoloji ve dijital dönüşüm etkinliği Smart Future Expo’da, ana konuşmacı olarak UiPath’ın Türkiye Genel Müdürü Tansu Yeğen de yerini alacak. Etkinlik öncesi robot yazılımlarla ilgili bir açıklama yapan Yeğen, robot yazılımların çalışan memnuniyetini %80 arttırdığını söylüyor.

Haberin Devamı

Smart Future Expo 2018 Akıllı Teknolojiler Zirve ve Sergisi’nde, geleceğin akıllı teknolojileri ve bu teknolojilerin ülkemizin şehirleri ve sanayisine getirdiği yeni yaklaşımlar ele alınacak. 14 - 15 Kasım 2018 tarihleri arasında “Dönüşerek Daha Güçlüyüz” sloganıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan zirvede, ana konuşmacılardan robotik süreç otomasyonu ve yapay zeka yazılımı şirketi UiPath’ın Türkiye Genel Müdürü Yeğen, katılımcılarla bir araya gelerek yapay zekâ destekli yazılım robotlarıyla değişen iş hayatına değinecek. 

UiPath’ın, robotik süreç otomasyonu ve yapay zeka konusunda şu anda dünya lideri bir teknoloji şirketi olduğunun altını çizen Yeğen, bu çözümü kullanan kurumların, yapay zekanın sağladığı faydalardan yararlandığını belirtiyor. “Bu kurumlar, her yönden işlerinde hızlanarak %75’lere varan verimlilik artışı yakalıyor.” ifadelerinde bulunan Yeğen, “Aynı zamanda robot yazılımlar, çalışanların toplam işleri içinde ortalamada %40 civarında yer alan tekrarlanan işleri üstlendikleri için, çalışan memnuniyeti de %80 artış gösteriyor.” diyor. Yeğen’e göre, önümüzdeki 10 yıl içinde ülkelerin bu teknolojiyi kullanarak ekonomilerini her yıl %1 oranında artırmaları bekleniyor. 

Yapay zeka destekli yazılım robotları masaya yatırılıyor

Tansu Yeğen

Haberin Devamı

Bakanlıkların, yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sektör lideri firmaların yerlerini alacağı dev organizasyonda; Sanayinin Dönüşümü, Akıllı Şehir ve Yapı ile Girişimcilik temaları eş zamanlı olarak işlenerek bilişim, yazılım, otomasyon, elektronik ve şehircilik başta olmak üzere gelişen IoT, yapay zeka, bulut bilişim ve büyük veri gibi geleceğin dünyasını şekillendiren akıllı teknolojilere değinilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!