Yaani uygulaması 5 milyon kez indirildi

Güncelleme Tarihi:

Yaani uygulaması 5 milyon kez indirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 13:05

Dünyada kendi arama motoruna sahip sayılı ülkelerden biri olan Türkiye, Yaani’yi çok sevdi. Dilimizden anlayan Türkiye’nin arama motoru Yaani uygulaması tam 5 milyon cihaza indirildi. Kısa süre önce web sürümüyle de kullanıma sunulan Yaani, Dünya Kupası heyecanını da ekranına taşıdı. Yaani, özel gösterge ekranında Dünya Kupası boyunca, anlık maç durumları, müsabakalardan öne çıkan haberler ve kupaya yönelik özel logo tasarımlarıyla kullanıcıları karşılıyor.

Haberin Devamı

Kullanıcıların internetteki bilgilere erişmesini, merak edilen sorulara yanıt bulmasını kolaylaştıran Yaani, geçtiğimiz yıl Ekim ayında kullanıma sunuldu ve ilk 9 günde 1 milyon indirilme sayısını aşarak bir rekora imza attı. Ekim ayından bu yana kullanıcıların yoğun ilgisini gören Türkiye’nin arama motoru, bir yıllık hedefine 8 ay gibi bir sürede ulaşarak 5 milyon indirilme rakamına ulaştı. 

Kullanıcıların ne aradıklarını ve gündemi yakından takip eden Yaani, dünyanın en büyük futbol organizasyonu 21’inci FIFA Dünya Kupası heyecanına da ortak oluyor. Futbolseverler, şampiyona boyunca anlık maç durumlarını Yaani’den anında öğrenebiliyor. Yaani’nin ana ekranında yer alan özel gösterge ile müsabakalardan öne çıkan haberler ve kupaya yönelik hazırlanan özel logo tasarımları da Dünya Kupası boyunca kullanıcıları karşılıyor. 

 

Haberin Devamı

Konum tabanlı arama yapabilmesiyle dikkat çeken Yaani, kullanıcının konumuna göre en yakındaki bölge üzerinden arama sonucu vererek hızlıca sonuca ulaşılmasını sağlıyor. Kullanıcılar arama yaptıkça öğrenen Yaani, vizyondaki filmleri aratan kullanıcılara, izlemek istedikleri filmlerin kendilerine en yakın hangi sinema salonunda oynadığını ve seans bilgilerini doğrudan gösteriyor. Aynı şekilde yemek yemek için alternatif arayanlar Yaani’den arama yaptıklarında yine kendilerine en yakın restoran ve kafelere, iletişim bilgileri ile birlikte ulaşabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!