Xerox’tan 1.600 yeni patent

Güncelleme Tarihi:

Xerox’tan 1.600 yeni patent
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 15:02

Xerox, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox ile beraber, 2010 yılında bir önceki yıla göre patent sayısını 469 adet artırarak, 1,600 yeni buluşun patentini aldı.

Haberin Devamı

Xerox, 2010 yılındığı elde ettiği 1.600 patent ile dünyanın en çok patent sahibi şirketi sıralamasında dokuzuncu sırada.

Xerox, dünyanın değişik bölgelerinde yaptığı AR-GE faaliyetleri sonucunda, 2010 yılında 1.600 yeni buluşun patentini alarak inovasyon çalışmalarındaki öncülüğünü sürdürüyor. Xerox, 2009 yılında toplam 1.131 adet yeni patent aldığını duyurmuştu. Xerox’un, bilim insanlarının geliştirdiği yeni buluş ve yaklaşımlarla, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox ile beraber 2010 yılında ulaştığı toplam patent sayısı ise 1.600 oldu. Geçtiğimiz seneye göre aldığı patent miktarını yüzde 46 oranında artıran Xerox, dünyanın en çok patent sahibi şirketleri sıralamasında 9’uncu sırada bulunuyor. Xerox’un kuruluşundan bugüne aldığı toplam patent sayısı ise 60.000’nin üzerinde.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Xerox Teknoloji ve İnovasyon Grubu Başkanı Sophie Vandebroek, “Müşterilerimizin başarıları için kritik önem taşıyan, bilinmeyen şeyleri keşfetmeye devam ediyoruz. İnovasyon konusunda tutkuluyuz, bunu Xerox’un temel görevlerinden biri olarak görüyoruz. Geçmişten bugüne 2.400’den fazla çalışanımız, en az 5 adet veya daha fazla patente sahip, bu olağanüstü bir başarı” dedi.

Xerox’un patentini aldığı ürün ve çözümler çeşitlilik gösteriyor. Xerox faaliyet göstermediği alanlarda da inovasyon çalışmalarını sürdürüyor ve buluşlarını çeşitli sektörlerin kullanımına sunuyor.  Örneğin, 2010 yılı içerisinde alınan patent konuları arasında stok yönetimi, e-postaların idaresi, kişiye özel paketleme, enerji tüketiminin azaltılması gibi birbirinden çok farklı konular yer alıyor. Xerox’un, ürün ve hizmetlerinin çevreye verdiği zararı en aza indirmeyi sağlayacak, karbon ayak izi hedeflerine destek olacak yeni patentleri de bulunuyor.

2006’dan bugüne yıllık bildirdiği patent sayısı yüzde 86 oranında artış gösteren Xerox, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox ile birlikte her yıl yaklaşık 1.6 milyar dolarlık bir kaynağı araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayırıyor. Bünyesinde 5.000 bilim insanı bulunduran Xerox, A.B.D, Kanada ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerindeki AR-GE laboratuvarlarında iş uygulamaları, elektromekanik sistemler, dijital görüntüleme, bilgisayar, renk bilimi ve baskı teknolojileri alanlarında bilimsel araştırmalar yapıyor. Takip ettiği çevre politikaları ve kurumsal sosyal sorumluluk gereği Xerox, yaptığı buluşlar ile müşterilerin iş yerlerindeki verimliliğini ve karlılığını artırırken, çevreye verdiği zararı da azaltıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!