Xerox, HP'yi satın alıyor mu? Sürpriz gelişme

Güncelleme Tarihi:

Xerox, HPyi satın alıyor mu Sürpriz gelişme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2019 12:06

Silikon vadisinin eski şirketlerinden biri olan HP'nin Xerox'a satılacağı yönündeki dedikodular gerçeğe dönüştü. Xerox, HP'yi bünyesine katmak için teklif götürürken, HP ise bu teklife olumsuz yanıt verdi.

Haberin Devamı

Wall Street Journal’ın haberine göre Xerox Holdings Corp, kişisel bilgisayar üreticisi HP Inc’i satın almak için hisse ve nakit karışımından oluşan bir teklif verdi. Xerox, HP’ye 27 milyar dolar civarında olan piyasa değerinin üzerinde bir teklif sunmayı tartışıyor ve büyük bir bankadan fonlama için resmi olmayan taahhüt almış durumda.

17 Kasım 2019’da HP’ye teklif götüren Xerox, HP'nin her bir hissesi için 22 dolar teklif etmişti. Söz konusu teklif, %77 oranında nakit para ve %23’lük hisse senedi olarak veya her bir HP hissesi için 17 dolar ve 0.137 Xerox hissesi şeklinde sunulmuştu. 'Xerox’un bahsi geçen anlaşmayı hayata geçirip geçiremeyeceği hususunda ciddi soru işaretlerine sahibiz. Şirketin artan borç yüküyle beraber, HP’nin borçlarını da yüklenmesi halinde bu işin altından nasıl kalkacağı belirsiz' açıklamasında bulunan HP yetkilileri, Xerox'un teklifine 'şimdilik' olumsuz yanıt vermiş durumda.

HP’nin bugünkü piyasaya değeri 29 milyar dolar olarak gösteriliyor. Bu rakam ise Xerox’un değerinin üç katından fazla. 




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!