Windows'unuzu renklendirin

Güncelleme Tarihi:

Windowsunuzu renklendirin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 10:19

Yeni masaüstü temaları mı arıyorsunuz? UxStyle ile en güzel duvar kağıtları PC'nizde...

Haberin Devamı

UxStyle Core sayesinde masaüstünüze karışık işlemler ve ayarlar olmadan çabucak yepyeni bir hava verebilirsiniz.

XP, Vista ve Windows 7 - bunların hepsi kullanıcısına sistemin görsel öğelerini değiştirme olanağı sunuyor. Ama bu kullanıcıların istedikleri her öğeyi beğendikleri gibi değiştirmeleri anlamına gelmiyor. Belirli bir temayı yüklemek için sistem dosyalarını değiştirmek ve yamamak zorunda kalabiliyorsunuz.

Rafael Rivera çoğu kullanıcı için oldukça zahmetli bir iş anlamına gelen bu yüklemeleri kolaylaştırmak için kolları sıvamış ve bize mükemmel bir yazılım olan UxStyle Core'u hediye etmiş. Bu sayede artık herkes kolayca görsel temalar yükleyebilecek.

UxStyle isimli bu yazılımı indirmek için tıklayın.

Yazılımı kurmadan önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturmanızı öneriyoruz. Herhangi bir işlem ters gittiğinde bu sayede sisteminizi eski haline döndürebilirsiniz. Bunun için "Başlat" menüsünden "Programlar"a girip "Donatılar > Sistem araçları" altındaki "Sistem geri yükleme" seçeneğini çalıştırın.

Haberin Devamı

Geri yükleme noktasını oluşturduktan sonra yazılımı yükleyebilirsiniz. Beta aşamasındaki yazılımın lisansında her saat başı bir geri bildirim maddesi olduğunu hatırlatalım. Deneme aşamasındaki yazılımın kişisel olmayan kullanım ve sorun bilgilerini göndermesi hoşunuza gitmiyorsa yazılımı yüklememelisiniz.

UxStyle Core yüklendiğinde hiçbir şeyin değişmediğini görüp şaşırabilirsiniz. Tema yöneticisi ya da bir tema ile beraber gelmeyen yazılım aslında sadece tema değişiklikleri için gerekli ayarları sizin için otomatik olarak yapıyor. Bundan sonra ise size internetten indireceğiniz tema paketlerini açmak kalıyor.

İnternette birçok tema bulmak mümkün. Ama biz sizin için beğendiğimiz 60 temayı bir araya getirerek bir paket oluşturduk bile. İsterseniz bu paketi buradan indirebilirsiniz.

60 temalık bu dev paketi indirmek için tıklayın.

Çoğunlukla sıkıştırılmış paketler halindeki temaları "C:\Windows\Resources\Themes" altına açmanız gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken konu paketler içerisindeki klasör düzenini bozmadan, ".theme" uzantılı dosyayı doğrudan belirttiğimiz dizin altında olacak şekilde açmanız. Bunun için isterseniz paketi ilk önce geçici bir dizinde açıp ".theme" uzantılı dosyayı ve yanındaki klasörü belirttiğimiz dizin altına kopyalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Paketler içinde bu dosyaların dışında bir tanıtım ya da açıklama dosyası da olabilir. Bu dosyaları da okumanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bazı paketlerde gerekli olan yazı tipleri eksik olabiliyor ve buradan bu yazı tiplerini nasıl elde edebileceğinizi öğrenebiliyorsunuz.

Temanızı yükledikten sonra Windows'un tema yöneticisini açın. Ama değişiklik yapmadan önce var olan temanızı yedekleyin. Bunun için "Değiştirilen tema" isminin yanındaki "Farklı kaydet" düğmesine tıklayın ve istediğiniz bir tema ismi verin.

Artık yeni temanızla buluşmaya çok yakınsınız. Bundan sonra tek yapmanız gereken "C:\Windows\Resources\Themes" altında yüklemek istediğiniz temanın ".theme" uzantılı dosyasına çift tıklamak ya da Windows tema yöneticisinden istediğiniz temayı seçmek.

Haberin Devamı

Ama UxStyle'ın daha beta aşamasında olduğunu unutmayın. Özel Windows konfigürasyonlarında kimi hatalarla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken ise sistemi başta hazırladığınız geri yükleme noktasına geri döndürmek.

Rafael Rivera yazılımın son sürümünü 2009 sonuna doğru tamamlayacağını söylüyor. Rivera, standart sürümü ücretsiz olacak yazılımın ayrıca otomatik güncelleme ve destek olanakları da olacak ücretli özel bir sürümünü de geliştirmeyi planlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN YEPYENİ 79 DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!