Windows 8 Store, Türkçe uygulamalara açıldı

Güncelleme Tarihi:

Windows 8 Store, Türkçe uygulamalara açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 13:09

Microsoft’un son işletim sistemi olan Windows 8’in uygulama mağazası Türkiye için de açıldı.

Haberin Devamı

Ekim ayında piyasaya girecek olan Windows 8’in resmi uygulama marketi Windows 8 Store’a, bugünden itibaren yerli programcılar da yazılımlarını yükeleyebilecek.

Microsoft, Windows 8 için daha önce "Windows 95'den sonraki en önemli gelişme" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Windows 8'in dokunmatik arayüzü, ARM tabanlı işlemcilere vereceği destek, SkyDrive entregrasyonu, yeni uygulama mağazası ve yeni giriş ekranı, işletim sisteminde yer alan en önemli değişiklikler arasında yer alıyor.

Windows 8 hala geliştirme aşamasında olduğundan Microsoft'un işletim sisteminde bazı değişiklikler yapması veya yenilikler eklemesi mümkün.

Windows 8'in yeni özelliklerinden Metro uygulamalarının indirilebileceği tek kaynak olan Windows Store, Apple'ın iOS cihazlarında izlediği yolun bir benzerini izleyecek.

Haberin Devamı

Kurumlar, kendi Metro uygulamalarını dağıtabilecek olsa da ev kullanıcıları Metro uygulamalarını sadece Windows Store'dan edinebilecek.
Bu ise Microsoft'un daha önce alışmadığımız bir şekilde yükleyebileceğimiz uygulamaları kontrol edebileceği anlamına geliyor. Ancak masaüstü programlar, eskisi gibi üçüncü parti konumlardan yüklenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!