Windows 10'da Timeline ve uygulama sekmeleri olacak!

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da Timeline ve uygulama sekmeleri olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 07:22

Microsoft, Windows 10'un test kullanıcıları için yeni bir güncelleme yayınladı. Bu yayınlanan güncellemenin içinde Timeline ve uygulama sekmeleri özelliğindeki değişimler dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

ilk etapta Microsoft, Timeline özelliğini Fall Creators Update ile kullanıcılara ulaştırmayı planlamıştı. Bu özellik Windows 10'un uygulamaları ve aktiviteleri farklı cihazlar üzerinde de sürdürebilmesine imkan sağlıyor. Yani cihazlar üzerindeki geçişleri daha kolay hale getiriyor. Son sürümde ise bu özellik Windows 10'un Görev Görünümü ekranı üzerinden yapılıyor. Timeline son aktivitelerin hepsinin görsel bir değerlendirmesini kullanıcılara sunuyor. Chrome'un son sekmeler özelliğine benzeyen özellik, başka cihazlar üzerinde de son uygulamaları görmeye imkan sağlıyor. 

Windows 10da Timeline ve uygulama sekmeleri olacak

Microsoft, Timeline özelliği dışında Sets ismini verdiği bir özelliği de test ediyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar farklı etkinlikleri tek bir arayüz üzerinde görebiliyorlar. İlk aşamada sadece Evrensel Windows Uygulamaları bu özelliği destekleyecek. Daha sonra ise Office ve win32 uygulamalarına destek sağlanacak. Microsoft'un Windows 10 için son yayınladığı güncelleme de görsel yeniliklerde bulunuyor. Şirket, Fluent Design adını verdiği yeni tasarım sistemini Windows 10’da daha geniş bir alana yayıyor. Cortana'nın görünümünü de yenileyen şirket artık kullanıcılarına Cortana aracılığı ile Spotify'ı kontrol etme imkanı da sunuyor.

BAKMADAN GEÇME!