Whatsapp'ın sadece bir ayı kaldı!

Güncelleme Tarihi:

Whatsappın sadece bir ayı kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 08:58

Geçtiğimiz yıl politikasında değişikliğe giden WhatsApp kullanıcı verilerini özellikle reklam, güvenlik ve iş zekası alanındaki gelişimi sağlamak için Facebook ile paylaşacağını açıklamıştı. Bu karar kullanıcılar ve ülkelerin yoğun tepkisine neden oldu. En sert tepki ise Fransa'dan geldi

Haberin Devamı

WhatsApp'ın, Facebook ile veri paylaşımından dolayı Fransa'nın kişisel gizlilik konusundaki düzenleyici mercisi ve bağımsız devlet organı CNIL'den ağır tepkiler almasına neden oldu. Kullanıcıların şikayetleri üzerine inceleme yapan CNIL, WhatsApp'ın güvenlik önlemlerini geliştirme niyetinin geçerli olduğunu ancak, iş zekası gerekçesiyle bilgi paylaşımı yapılmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını belirtti. Bunun üzerine yetkililer WhatsApp'ın kullanıcıların temel özgürlüklerini ihlal ettiği kanaatine vardı ve WhatsApp'a, Facebook ile veri paylaşımını durdurması için 1 ay süre verdiler.

Bu olay WhatsApp için bir ilk değil. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Almanya, Kasım ayında da İngiltere ile aynı sorunu yaşamıştı. Bunların yanı sıra Mayıs ayında ise Facebook'a, yanıltıcı bilgi sağlamak ve WhatsApp numaralarını Facebook hesapları ile eşleştirmekten dolayı Avrupa Komisyonu tarafından 122 milyon dolar ceza kesilmişti.

BAKMADAN GEÇME!