Whatsapp Web nasıl kullanılır? Bilgisayardan Whatsapp ile konuşun!

Güncelleme Tarihi:

Whatsapp Web nasıl kullanılır Bilgisayardan Whatsapp ile konuşun
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 09:44

Whatsapp Web nasıl kullanılır? Whatsapp'ı bilgisayarda kullanmak için ne yapmak gerekiyor? Whatsapp Web için programa gerek var mı? İşte Whatsapp Web'i kullanmanın yolu...

Haberin Devamı

WhatsApp, 2015 yılının Ocak ayında tarayıcı üzerinden kullanılabilen WhatsApp Web sürümünü duyurmuştu. Android, Windows Phone, Symbian S serisi ve BlackBerry telefonlardaki WhatsApp ile uyumlu olan WhatsApp Web, geçtiğimiz gün tam 7 ayın ardından iPhone kullanıcılarının da beğenisine sunuldu. Peki, WhatsApp Web nasıl kullanılır?

WhatsApp Web'i kullanabilmek için üç önemli şart bulunuyor. Bunlardan ilki ve en önemlisi iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry ya da Nokia S60 işletim sistemi olan bir telefonda WhatsApp uygulamasını kullanıyor olmanız.

İkinci ve üçüncü şartlar ise, bilgisayarınızda Safari, Chrome, Opera veya Firefox tarayıcılarından birinin yüklü olması ve telefonunuzda WhatsApp'ın en güncel sürümünün bulunması.

Ayrıca WhatsApp'ın Windows ve Mac sürümü de yar alıyor. WhatsApp Web uygulamasını aşağıdaki bağlantıdan indirerek tarayıcıya ihtiyaç duymadan da WhatsApp Web'i kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer WhatsApp'ın en güncel sürümünü kullanmıyorsanız, uygulamayı güncellemeniz gerekiyor. WhatsApp Web sayfasına gittikten sonra, tekrar akıllı telefonunuzdaki WhatsApp uygulamasını açın. WhatsApp>Ayarlar bölümüne girin ve WhatsApp Web seçeneğine tıklayın. Bu seçenek henüz bazı iPhone kullanıcılarında aktif değil. Bir kaç gün içerisinde aktif olacaktır.

WhatsApp'ın tarayıcı veya PC uygulamasını açtığınızda WhatsApp Web sayfasında yer alan barkoda telefonun kamerasını odaklayarak barkodu taratın.

Barkodu tarattıktan sonra WhatsApp'ı tarayıcınızda açtığınız WhatsApp Web ile kullanabilirsiniz.

Ayrıca WhatsApp'ın bildirim seslerini bilgisayarınızda duymak istiyorsanız, WhatsApp Web'de yer alan profil resminizin yanındaki menüden ayarlamaları yapabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!