WhatsApp hesabınız ele geçirildi uyarısına aman dikkat!

Güncelleme Tarihi:

WhatsApp hesabınız ele geçirildi uyarısına aman dikkat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2019 11:24

WhatsApp hesabınız ele geçirildi şeklinde kullanıcıların karşısına gelen bir mesaj herkesi canından bezdirdi. Peki bu mesaj ne anlama geliyor? Kullanıcılar bu mesajla karşılaştığında ne yapması gerekiyor?

Haberin Devamı

Son zamanlarda Twitter, Instagram ve Facebook gibi sosyal ağlardan sonra şimdide WhatsApp için sahte bir uyarı virüsü dolaşıyor. WhatsApp hesabınız ele geçirildi uyarısı şeklinde görülüyor. Bu virüste Whatsapp hesabının ele geçirilmiş olabileceğinden dolayı hesap doğrulaması yapılmasını talep ediyor. Uyarıda tüm rehberdeki kişiler, mesajlar, fotoğraflar, dosyalar kaybolacak ve hiçbir zaman Whatsapp uygulaması kullanılamayacak şeklinde bir sahte mesaj ekrana geliyor. Bu uyarı ara ara telefonun ekranına geliyor. Virüs şu an için hem Android hem de iOS telefonlarda görülmekte.

Telefon ayarlarından tarayıcı geçmişini (Chrome / Safari) ve tüm bilgileri temizleyiniz. Telefon ayarlarını kontrol ediniz. Anormal bir uygulama veya kısayol telefonda var mı? Bilmediğiniz uygulamalar telefonda varsa internetten araştırıp sonrasında kaldırınız. Güncel bir virüs programla tarama yapınız. Özellikle malwarebytes tarzı virüs uygulamaları kullanılabilir.

Haberin Devamı

Eğer manuel virüsü temileyemezseniz cihazın yedeğini alıp telefona format atınız. Yani fabrika ayarlarına döndürme adımlarını uygulayınız. Alternatif olarak telefona hard reset atabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!