WeChat'e şok polis baskını

Güncelleme Tarihi:

WeChate şok polis baskını
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 11:12

Tayland polisinin yaptığı bir baskında 300 bin SIM Kart, 474 iPhone ve 10 bilgisayardan oluşturulmuş "clickfarm" yani "tık çiftliği" ele geçirildi. Sistemin Çin'in popüler sosyal ağlarından WeChat'e bot servisi sağladığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Sanal dünyaya yeni adım atmış bir platformun hızlıca büyümesi için en çok yapılanlar arasında takipçi, yorum ve beğeni satın alma geliyor. Bazı kişiler sahte hesaplarla birçok platforma söz konusu desteği belirli ücretler karşılığında verebiliyor.

Tayland’ın başkenti Bangkok’da da kiralık bir eve düzenlenen polis baskını sonucunda bir "tık çiftliği" ele geçirildi. Üç Çinli adamın bulunduğu evde iPhone 5S, 5C, 4S modellerinden oluşan 474 adet telefon, 10 adet bilgisayar ve 347 bin SIM kart ele geçirildi.

WeChate şok polis baskını

Sistemin Çin'in popüler sosyal ağlarından WeChat'e bot servisi sağladığı belirtiliyor. Şirketin sistem için çalışanlara 4500 dolar ücret ödediği söylendi. 'Tık çiftliği'ni işletenlerin aylık gelirinin ise 4 bin 400 dolar olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

Yakalanan üç kişi, vizesiz çalışmak, kayıtsız SIM kart kullanmak ve kaçakçılık yapmak gibi suçlardan 5 yıllık hapis cezasıyla yargılanacak.

Tencent, Çin'in en popüler sosyal medya ve mesajlaşma platformu WeChat'in Nisan ayında yaklaşık 938 milyon aylık aktif kullanıcısına sahip olduğunu bildirdi. Uygulama 2011 yılında kullanıma sunulduı ve hızla Çin'de en yaygın kullanılan iletişim aracı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!