WanaCrypt0r 2.0 Türkiye'yi de vurdu! Peki şimdi ne olacak?

Güncelleme Tarihi:

WanaCrypt0r 2.0 Türkiyeyi de vurdu Peki şimdi ne olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 11:43

İngiltere’deki sağlık sisteminden başlayan ve şimdiden farklı ülkelere ve 50 bin bilgisayardan fazlasına yayılan saldırı gündemi dünden bu yana meşgul ediyor. Şu anda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 74 ülkeye yayıldığı bilinen zararlı yazılım, WanaCrypt0r 2.0 adını taşıyor ve İngiltere’deki Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) yanı sıra, İspanya’nın en büyük telekomünikasyon şirketi olan Telefonica’yı da etkiledi. Innovera Genel Müdürü Gökhan Say, saldırının arka planını anlattı.

Haberin Devamı

Innovera Genel Müdürü Gökhan Say konuyla ilgili şu sözleri kaydetti:

"Uzun zamandır adım adım yaklaşan böyle bir saldırı bekleniyordu. Saldırının tüm farklı adımlarını daha önce başka saldırıların parçası olarak görmüştük ama bu şekilde tüm adımların birleştirildiği bir saldırı daha önce görülmemişti.

Saldırının dünya çapında bu kadar hızlı yayılmasında kullanılan yöntemi de çok ilginç buluyoruz. Saldırganlar kısa bir süre önce Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA)'den sızdırılan bir saldırı tekniğinden faydalanıyorlar. NSA, tekniği bir süre önce keşfetmiş ve gizli sızma/izleme operasyonlarında da kullanmış.
Bu türden saldırılar yalnızca fidye için kullanıldığında bile manşetlere çıkıyor ancak devletlerin birbirine üstünlük kurmaya çalıştığı daha sessiz ve derinden işleyen türevlerini görmeyi de sürdüreceğiz. 

Kuruluşlar hep yeni güvenlik teknolojileri almak ve kullanmak yerine 5 temel güvenlik kontrolünü (sürekli yamalama/güncelleme, kişisel güvenlik duvarı kullanma, antivirüs kullanma, güvenlik açıklarını sürekli tarama ve veri yedeklemesi) etkin uygulamaya başlarsa bu tür saldırılardan çok daha az etkileneceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!