Volkswagen otomobiller Siri ile kontrol edilebilecek

Güncelleme Tarihi:

Volkswagen otomobiller Siri ile kontrol edilebilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 10:59

Volkswagen ve Apple arasındaki işbirliği giderek derinleşiyor. iOS kullanıcıları bundan böyle Siri’yi kullanarak araçlarının pek çok özelliğini kontrol edebilecek.

Haberin Devamı

iOS 12 ile birlikte gelen Shortcuts (kısayollar) özelliğinin bir sonucu olan bu işbirliği, kısa vadede gereksiz gibi görünse de uzun vadede pek çok kişinin hayatını kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Donanımhaber'in haberine göre VW Car-Net ve Siri entegrasyonu sayesinde başlatılan bu hizmet, Siri ile aracın kilidini açma ve kapatma, alarmı kapatma, kalan yakıtla gidilebilecek otalama mesafeyi öğrenme, aracın içini önceden ısıtma veya soğutma gibi pek çok işlemi kapsıyor. Volkswagen marka elektrikli araç kullanıcıları da bu uygulama üzerinden araçlarının şarj durumunu kontrol edebiliyor ve dolum işlemini başlatıp bitirebiliyor.

Volkswagen otomobiller Siri ile kontrol edilebilecek

Haberin Devamı

Uygulamadan faydalanabilmek için cihazda iOS 12’nin yüklü olması gerekiyor. Zira tüm bu işlemler bu güncellemeyle birlikte gelen Shortcuts özelliği üzerinden yapılabiliyor. Uygulama dahilinde yer alan aracın yerini işaretleme gibi özelliklerin oldukça faydalı olabileceği düşünülüyor. Ne yazık ki pek çok uygulama gibi ücretli olan bu hizmet aylık ödeme gerektiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!