Vodafone’dan çocuklara kodlama eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Vodafone’dan çocuklara kodlama eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 14:45

Vodafone ’Yarını Kodlayanlar’ projesinin ikinci dönemini İzmir’den başlattı. Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan,ÿ 30 ilde 135 eğitmenle 10 bin çocuğu hedeflediklerini, İzmir’in öncülüğünde Ege Bölgesi’nde toplamda 2 bin çocuğa ulaşacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Vodafoneun Türkiyenin dijitalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl hayata geçirdiği ’Yarını Kodlayanlar Projesi’nin yeni dönemde İzmir’de gerçekleştireceği eğitimler bugün başladı. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliği ile yürütülen projenin ilk döneminde İzmirde 7-14 yaş arası 200e yakın çocuk kodlama eğitimi aldı. Ayrıca eğitim alanların arasından 100 çocuk da hackathon etkinliklerine katılarak robotları kodladı. Projenin yeni döneminde ise İzmirde bir yılda 7-14 yaş arası 750 çocuğun daha kodlama eğitimi alması hedefleniyor. Proje tanıtımı için Swissotel’de düzenlenen toplantıya katılan Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan projenin detaylarını anlattı. Ekonomik ve sosyal alanlarda sahip olduğu potansiyel ile İzmirin Türkiyenin dijitalleşmesinde önemli bir role sahip olduğunu belirten Deegan, şöyle dedi:

Haberin Devamı

İzmire yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Son 5 yıl içinde İzmire yaptığımız toplam yatırım 210 milyon lirayı geçti. Türkiye’de yaptığımız Dijitalleşme Endeksi Skoru’nda İzmir yüzde 50 olarak ölçüldü. Amacımız bu skoru daha da yukarı taşımak. Türkiyenin dijitalleşmesi için önce ülkenin geleceği olan çocukların dijitalleşmesi gerekiyor. Bu doğrultuda, 30 ilde 135 eğitmenle 10 bin çocuk hedefiyle yeni dönemini başlattığımız Yarını Kodlayanlar projesi sayesinde çocuklarımızın yeni teknolojilere erişimini artırmayı ve teknolojiyi tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yeni dönemde İzmirin öncülüğünde Ege Bölgesinde toplamda 2 bin çocuğa ulaşmayı amaçlıyoruz. İzmirli çocuklarımızın proje kapsamında alacakları eğitim ile ülkemizin bilgi toplumuna dönüşme yolunda öncü bir rol üstleneceğine inanıyoruz."

"DİJİTALLEŞME SÜRECİNE YÜREKTEN BAĞLIYIZ"

Global eğitim yaklaşımının önemliÿparçası olan kodlamanın Türkiyede de yaygın bir eğitim politikası haline getirilmesi için atılan tüm adımları değerli bulduklarını belirten Deegan, "Şu ana kadar İzmir’de 200 çocuğa eğitim verdik. Çocuklarımız çok heyecanlı ve enerji dolu. Dijitalleşme sürecine yürekten bağlıyız. İnternet kullanımı açısından en öncü ülkelerden biri Türkiye. İzmir de öncü role sahip. Türkiye ve İzmir’de her geçen gün daha fazla kişiye projelerimizi anlattıkça Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşümü ve dijitalleşmesini hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"BAŞARILI ÖĞRENCİLER DÜNYAYA AÇILACAK"

Yarını Kodlayanlar Projesi’nde verilen eğitimlerde dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak bilinen Massachusetts Institute of Technologynin çocuklara yönelik geliştirdiği Scratch" programı kullanılıyor. Yeni dönemde yaşları 10-14 arasında değişen öğrencilere Arduino eğitimleri de verilecek. Teknik uzmanlığı olmayan insanlar için tasarlanan, kullanım kolaylığı sunan ve açık donanım özelliğine sahip olan Arduino, çocuklara kendi ısı ölçerlerini ya da uzaktan kumandalı araçlarını yapma olanağıÿveriyor. Ayrıca, eğitimlerin ardından birer günlük hackathonlar düzenlenmeye devam edilerek, çocuklara takımlar halinde aynı ortamda belli bir sürede inovatif fikirlerini kodlara dökme imk?nı sunulacak. Bu etkinlikler sayesinde çocuklar robot kodlama ve elektronik devreleri deneyimleme şansı buluyor. Arduino eğitimlerinin ardından düzenlenecek ulusal kampta başarılı olan öğrenciler ise yurtdışına götürülerek kodlama alanında dünyanın önde gelen platformlarıyla tanıştırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!